Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Půjdu k volbám?

Ano,nenechám za sebe rozhodovat jiné.
44
96%
Ne,věřím,že jiní za mě zvolí lépe.
1
2%
Není třeba chodit k volbám,stav je vyhovující
1
2%

Celkem hlasů: 46

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od Nikdo » pon 09.9.2013, 13:01

Co s tím ?
Zvedni se a začni něco dělat. Remcat umí každý.
Najdi si na www svobodných kontakt na svůj kraj, vyžádej si samolepky na auto, banner na plot nebo balkón, letáky na roznášení, zaplať ve svém městě výlep plakátů nebo billboard, napiš na svůj blog nebo FB něco o tom, co ti vadí a odkaž na řešení Svobodných (nebo někoho jiného). Práce je teď před volbama víc než dost.
Svobodní nemají žádného placeného zaměstnance, s PR agenturou se rozešli na začátku roku pro neuspokojivé výsledky. Všichni to děláme při práci ve svém volném čase.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pon 09.9.2013, 13:40

Hazel jsem to na FB, hodim to i sem:
:arrow: http://www.svobodni.cz/8-volebni-kampan/140-polep-auta/
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Řepa » sob 14.9.2013, 14:20

To si pan Babiš snad dělá legraci.

http://www.novinky.cz/domaci/313313-chc ... babis.html

Příspěvek od Pařez » sob 14.9.2013, 14:36

Řepa:pravdoláska jde do útoku...

Edit:velmi dobře si všímejte kdo a jaký prostor dostává v mainstreamu na prvních stranách a v hlavních vysílacích časech.Myslím,že zatím jasně vede TOP 09.ANO jej začíná mít také podezřele hodně (jako tenkrát SZ,VV)..

Zde platí jednoduchá rovnice:
čím více prostoru = tím větší svině

VIP člen

Příspěvek od S474N » ned 15.9.2013, 0:05

Cteni na dobrou noc k panu Babisovi aka agentu Buresovi:
:arrow: http://img.ct24.cz/multimedia/documents ... 308563.pdf

Obrázek

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » ned 15.9.2013, 15:20

Kolik Ti bylo v roce 1980, že se cítíš být povolán soudit?

VIP člen

Příspěvek od S474N » ned 15.9.2013, 15:43

Lars: a ta otazka byla na koho? Pokud na me, tak asi trosicku mimo otazka ne, kdyz nikoho nesoudim. Pouze jsem zde nalinkoval dokument z CT24, ktery pomerne velmi detailne popisuje vzajemnou spolupraci i vcetne kryciho jmena Bures.

Mimochodem, vsiml jsem si, ze se posledni dobu stylizujes do pozice "obrance chudacku" (obvykle exotku). Kdyz nad tim tak premyslis, tak Babis az takovym chudackem neni. Nebo je to snad tvuj vysneny kandidat u voleb, kteremu jsem (potazmo tobe) slapl na kuri oko?

Obrázek

Příspěvek od Lars » ned 15.9.2013, 18:15

Ano, bylo to na Tebe Satane, vypadlo mi oslovení, za což se omlouvám.

Ano, pan Babiš je jedním z kandidátů, nad kterými v blížících se volbách uvažuji, že bych jim věnoval svůj hlas.

Obránce chudáčků - no, to asi ne, navzdory svému rozhodnutí nereagovat vůbec, občas podlehnu a reaguji pouze na to, co mě nějakým způsobem "zvedne ze židle". Ber to třeba tak, že jsem nenapravitelný romantik a ochrana slabších (kam patří i ti, kteří se z nějakého důvodu sami nemohou bránit, třeba i z nevědomosti) patří k jakémusi "rytířskému kodexu", který je mi něčím blízký.
A Tvůj link výše vnímám jako svým způsobem zesměšňující (v rámci předvolebeního boje asi).
Proto ta jednoduchá otázka, kolik let Ti bylo v roce 1980 (tedy v roce podepsání onoho dokumentu) - domnívám se totiž, že jen člověk, který se 80. letech už staral sám o sebe, nebo o svou rodinu, může takovýto krok nějak posuzovat.
Ono podobnou "spolupráci" podepsaly tisíce lidí, troufám si tvrdit, že i mezi těmi, co chodí na zdejší fórum, bychom u jejich rodinných příslušníků takové případy našli. Ale položím ti jinou otázku a na tu mi snad už odpovíš - znamená pro Tebe apriori takový podpis to, že podepsaný "agent" někoho i skutečně udal? Jen pak si totiž v mých očích takovou dehonestaci zaslouží.

VIP člen

Příspěvek od reddog » ned 15.9.2013, 18:31

Dehonestace? Ani od tebe (Larsi) ani od Certa. Ale jde zjevne o jinou vec. Si vzpomen na slavne: mne nevadi, ze si vstupil... Za ciny je treba hledat PROC k nim doslo. A hlavne jaky vysledek maji do budoucna. Takze mne nevadi ze podepsal, ale nikde jsem necetl, ze nic nedelal (neudaval, neiformoval, nespolupracoval). Rekl bych, ze jiz v "te" dobe mel "dobre" informace a ty ani "tehdy" nebyly zadarmo. Ale at mame jasno. Mne je jedno, jestli kolaboroval s rudou vlnou. Jeho volit nebudu, duvody jsou zcela jine, nez koketerie (byt mozna vynucena) s rudou bandou.

Příspěvek od Lars » ned 15.9.2013, 19:20

"Dehonestace" - použito ve smyslu: ztráta cti, vážnosti atd.

Právě, že otázku PROČ (k nim došlo) nemůže posoudit člověk bez znalostí reálií té doby, pokud se o to pokusí, bude to vždy neobjektivní.
Jinak je tady samozřejmě princip presumpce neviny - buď platí, nebo neplatí, nic mezi tím není.
Tvé důvody, Tomíku, sice neznám, ale samozřejmě je respektuji, ať jsou jakékoliv.
Pro mě osobně jsou zase třeba nevolitelní zde propagovaní Svobodní, co si pamatuji, tak p. Mach se dlouho hlásil k odkazu p. Klause, se kterým sice sdílím jeho euroskepticismus, ale kterému také dávám k tíži "bankovní kapitalismus", neřízenou (nebo spíše řízenou do těch "správných" kapes) privatizaci a následné rozkradení majetku naší země.

Příspěvek od Řepa » ned 15.9.2013, 19:27

Zatímco pan Babiš je perla ctnosti. Řekl bych slovy pana Grose, že je tak křišťálový, až to křišťálovější být nemůže.

Stačilo se dívat na Hyde Park s panem Babišem a udělal jsem si obrázek s kým mám tu čest.
Mlel tam děsné hlouposti.

Příspěvek od Pařez » ned 15.9.2013, 19:33

Lars: co pozoruji,tak se Mach od Klause docela distancuje.
Dle mého názoru není Babiš úplně špatná volba(určitě lepší než ODS,TOP,ČSSD,KSČM apod).
To že na něj vytahují tu kartu STB bych spíše počítal k jeho dobru než naopak.Mnohem nebezpečnější jsou ti,o kterých se to neví a nesmí vědět...

VIP člen

Příspěvek od reddog » ned 15.9.2013, 19:37

Lars:
Prave. I kdyby jsi realie te doby znal, nemuzes nekoho shodit jen proto, ze podepsal (a vice versa). Konkretni duvody, konretni clovek, konkretni zodpovednost. K tem svobodnym - take nejsou salek me kavy. Nicmene porad jsou jedlejsi nez ekonomicky projekt ANO. Mam naprosto stejne pocity jako u SZ, VV. Proste podnikatel, se znacnym podilem na financnim poli statu (ve vztahu k nakupni sile volicu - v poctu hlasu) si rekne, tak kdo, kdyz ne ja. Stejne uz tady hejbam vice vecema, tak proc zasejc jednou nepomoct kapse naprimo. A rozhodne v cele akci "do vlady" nehledejme nic jineho, nez vlastni prospech.
A opet, at si to nekdo spatne nevyklada, rozhodne tem prospecharum (i tem potencionalnim) nezavidim.

Příspěvek od Lars » ned 15.9.2013, 19:46

Už jen malý dovětek Tomíku - pokud člověk reálie té doby zná, tak třeba ví, že otázka podepsat či nepodepsat ovlivňovala kupříkladu i to, zdali Tvé dítě vezmou na střední, nebo půjde na dvouletý učňák..
A chce to asi zatraceně "pevný charakter", aby člověk takový ústupek vůči svému svědomí neudělal.. :(
Tohle opravdu nemůže (může, ale je to fakt velmi nekorektní) hodnotit někdo, kdo v té době nežil.

VIP člen

Příspěvek od reddog » ned 15.9.2013, 20:10

Samo, ja to nerozporuji, naopak. Ale stejne jako ve vsem: nic nemuze za stare dobre casy vic, nez blba pamet. Tim chci rict, nenechejme si ted po letech vnucovat dogmata typu - kdo nespolupracoval, automaticky sel sedet/nesel na skolu/mel spatne misto! Tata nepodepsal, nepodepsal ani vstup, nedonasel, ale taky nejel do Statu a ani nikam do Evropy (pamatuji si, ze ho pak prace navzdy prestala naplno bavit). Bracha sice vysku nestudoval, ale ja mel slibne se rozvijejici karieru v PO SSM (heh, si pockam, kdo bude opet zvatlat o PSVB, STB, SNB atd.). Prislib skoly bez omezeni. A to rodice nebyli ve strane ani jeden. Pravda, jiz brzy pred prelomem, presto "tehdy".

Podepsal - fakt. Ted se to vytahuje - fakt. Nazory na verejnou "nebezpecnost" tehdejsiho podpisu se ruzni - fakt. Je to jen jedna indicie, kterou muzeme pouzit jak pro, tak i proti panu Babisovi a jeho komercnimu projektu.

VIP člen

Příspěvek od S474N » ned 15.9.2013, 20:29

Lars: zcela uprimne je mi uplne u zadele, kdo je tvym kandidatem. Stale nechapu to, jakou ma souvislost me stari v kontextu toho dokumentu. Chces tvrdit, ze abych mohl komentovat zapojeni napriklad faze, nulaku a zemneni v zasuvce, ze musim osobne znat Edisona, Teslu ci Siemense nebo je zazit? Navic ja nic nekomentoval, pouze jsem prelinkoval odkaz z CT24 (coz zminuji uz podruhe!).

Pokud si dovolim tentokrat pana Babise komentovat, tak u me osobne je to hajzl vsech hajzlu - uz jenom kvuli repce olejce. O tom, jaky to ma primy vliv na nasi penezenku a take motory vozidel se nemusime snad bavit. A o vlivu na zemedelstvi jako takove uz vubec ne. Rozhledni se, co roste po polich kolem tebe a potom zkus premyslet o cenach ceskeho cesneku.

Co se tyce tveho kodexu rytire, to je asi na jinsi debatu a jinde, ale urcite by mela zohlednovat nejenom dusledky, ale i priciny (treba sikanu v nejake forme, apod.).

Obrázek

Příspěvek od Lars » ned 15.9.2013, 20:53

Satan - komentovat můžeš samozřejmě co chceš. K tomu, aby jsi porozuměl, ale nějaké zkušenosti potřebuješ. Životní zkušenosti, dané dobou, ve které se komentovaná událost stala.
Technické dovednosti k užívání čehokoliv jsou něco jiného.
Co se týká řepky a motorů - je mi to, Tvými slovy, zcela u zadele, poslednídch 15 let jezdím na lpg :wink:, takovou možnost máš i Ty, ale pokud si raději do motoru leješ benzím smíchaný s řepkovým olejem - je to Tvoje volba :wink:
Co se týká řepky (potažmo solárních panelů) obecně - je to svinstvo, o tom nemusíme polemizovat. Je to asi takové svinstvo, jakože se vývoj spalovacích motorů ve svém principu prakticky nepohnul už 100 let z místa - ono by bylo chybou nevydělávat na tak báječné věci, jako je třeba ropa, zvláště když to teče ze země prakticky "samo". Takže různé skupiny v různých zemích využívají (zneužívají) ke svému obohacení vše, co se dá - a většina z nás by se nechovala jinak, když nám to zákony dovolují.

A aby bylo jasno v mých politických postojích - pana Babiše neobhajuji, ani nepropaguji, nicméně nesouhlasím s jeho kritikou jen třeba kvůli "podpisu", nebo třeba kvůli řepce.
Pan Babiš je pro mě prototypem úspěšného manažera a dost možná, že po letech naprostého diletantismu, kdy se ministerské posty rozdělovaly ne podle odbornosti (viz chemik ministrem financí, strojvůdce ministrem vnitra a posléze předsedou vlády), ale podle příslušnosti k těm správným stranám, je takovýto typ manažera tím, koho naše země potřebuje, aby se zvedla z marastu předchozích desetiletí. Proto je pro mě p. Babiš a jeho hnutí jednou ze 2-3 možností, nad kterými v blížících se volbách uvažuji.

Příspěvek od KarelP » ned 15.9.2013, 21:25

Proboha, tohle už jsem fakt nevydržel. Taková naivita (nebo blbost). Já v té době taky žil a moc dobře si pamatuju, že jsem nesměli ani do Východního Německa, když otec nešel k volbám, protože nechtěl volit "členy Národní fronty", tak ho vyrazili z projekce a šel na stavbu házet do míchačky, když se blížilo závadné výročí, tak ho na 2 až 3 dny zavřeli do "vyšetřovací" vazby. A těmhle sviním Babiš podepsal spolupráci, ale né z přesvědčení, to bych mu ještě byl ochoten jakš takš prominout, ale proto, aby mohl dělat ředitele PZO a jezdit po světě. Pochopím i to když za války něktří ze starchu o život kolaborovali s němci, ale dělat práskače kvůli životnímu stylu může jenom opravdový odpad.

Řepka je osobní svinstvo Babišovo. V roce 2010 kdy i Brusel uznával, že přidávání biosložek je cesta do pekel, proloboval přes ČSSD její zvýšení a ještě se k tomu hrdě hlásí. Bodejť by neloboval, když v roce 2009 otevřel závod na zparcování řepky. Podobně je to i s bioplynkama a kukuřicí, ekonomický nesmysl, drancující půdu a zvyšující cenu potravin. Ale Babišovi je ekonomika u prdele, hlavní je jeho byznis (dotace).

Prvně si zjisti pár faktů, než tu začneš o "úspěšném manažerovi"

VIP člen

Příspěvek od S474N » ned 15.9.2013, 22:15

Lars: chces-li se bavit konkretne, ja s tim problem nemam. Takze samozrejme, mam moznost volby a vzhledem k tomu, ze z hlediska nakupniho chovani se povazuji za pomerne racionalniho kupujiciho, ktery posuzuje nakup podle principu ekonomicke vyhodnosti, tak jsem si toto vyhodnotil jako nevyhodne.

Klidne se na to muzeme podivat v konkretni reci cisel. Takze porizovaci naklady na sekvencni vstrikovani se pohybuje cca 30 tisic.

Pokud uvazim usporu 50% (zohlednuji startovani na benzin), tak navratnost takove investice, je pri cene benzinu 35 Kc cca 1700 litru. Tedy pri prumerne spotrebe 9l/100km jsme na najezdu nejakych 19 tisic km, aby clovek vubec snuloval porizovaci naklady.

K tomu je nutno si pricist pomerne snizenou kapacitu kufru, respektive pri toroidni nadrzi nutnost nekam umistit rezervu (opetovne snizeni kapacity). Castejsi prohlidky (dalsi penize) a nutna vymena nadrze (max po 10ti letech). Za dalsi nevyhodu spatruji nemoznost parkovani v podzemnich garazich a taky o trochu zvysenou spotrebu plynu. Dale je nemozne jezdit vyhradne na plyn, clovek tu nadrz musi nekdy vyjezdit + starty (zvlaste v zime) ten benzin proste spotrebovava.

Z meho pohledu mi to proste nevychazi - kombinace nevyhod a rocniho najezdu. Pokud ty najedes treba 40tisic rocne, tak ti to vychazet muze. Klidne dodej nejaka tva cisla (investicni naklady, prubezne naklady nebo TCO, spotrebu, rocni najezd) a muzeme tu vyhodnost prakticky spocitat.

Obrázek

Příspěvek od ZrušenýUživatel » ned 15.9.2013, 22:37

Lars: enormně naivní postoj. Proti Babišovu dosavadnímu lobbingu je i Napoleon Bárta elév. A konečně malé rýpnutí - ne každý jezdí vykopávkou, do které je instalace plynu technicky únosná ;)

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz