Naboj v komore - ANO ci NE?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Nošení náboje v komoře

Ano
152
64%
Ne
68
29%
Je mi to jedno
16
7%

Celkem hlasů: 236

Re: Naboj v komore, ano ci ne

Příspěvek od Nikdo » ned 14.8.2011, 13:01

Tu dastu si můžeš koupit, pověsit na strom, a odjištění nacvičit, jestli si nevěříš :lol:
Ano, některé útvary mají možná něco jiného, a taky jsem u nás před prací viděl pomáhat a chránit jednoho s nějakým kydexem s pojistkou (Blackhawk?), zřejmě soukromým. Tak si holt vyberu jinýho :lol:

Zbraň: Glock

Příspěvek od panvrabec » ned 14.8.2011, 15:34

john.hawk, Starosta: Řešíme ale nošení! Pokud mám zbraň na nočním stolku, tak náboj v komoře není.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od VEIKO » ned 14.8.2011, 16:28

V práci nosím viditelně cz75d v pouzdře bianchi a skrytě glock 17. Věřte nebo ne v každé organizaci se najdou trotli. Pokusy o odzbrojení u nás naštěstí nějak často nejsou, jediné co si pamatuju je že kolegovi při hospodské rvačce vypadl kvér, tehdá ještě klasická pětasedma a někdo mu do ni kopl tak že po zemi letěla pěkně daleko. Nějaký civil ji pak chtěl zvednout a dostal kanadou do pysku od jiného kolegy. Zkoušet si odzbrojení policajta na stromě je minimálně úsměvné. V realitě na to má málokdo odvahu a doporučuju nezkoušet. Minimálně to smrdí útokem na úřední osobu, maximálně smrtí.

Chápu lidi co nosí v komoře a i ty co nenosí. Někteří kolegové z práce hlásají to, že nenatažená zbran je jen kus železa. Je to o vkusu každého soudruha. Jsou třeba lidi co na obranu nosí parabelu nebo TT33 a zkuste jim to vysvětlit. Každý je štěstí svého strůjcem.
Šest ran do klobouku, sedmá do hlavy. (Smrt rozdává karty)

Heckler & Koch USP Compact

Příspěvek od Nikdo » ned 14.8.2011, 18:55

Však já to nezkouším. Voni lidi jsou kolikrát hákliví, když jim někdo cizí tahá kvér z pochvy. Jen se bavím tou představou :lol:

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » pon 15.8.2011, 12:58

někdo si myslí a zastává názor že zbraň bez náboje v komoře je risk, automatická nevýhoda, blbost, hovadina a nebezpečné a značně znevýhodňující pro nositele..
já jen s tímto nesouhlasím, bo proto abych moh nosit bez náboje v komoře, potřebuji nějaký mind -set tool.. potřebuji trénovat..potřebuji zkoušet, abych veděl co dělat až to přijde.. nošení zbraně bez pořádné přípravy ať už v komoře nebo ne je jak jízda autem jednou za měsíc..prostě to není ono..

PS: Ani stafordi nerostou ze země, a řešit něco na co už je relativně pozdě to jsou schémata mylná, jako např. co budeš dělat bez náboje v komoře když tě chlap bude držet pod krkem kudlu ?? nebo co budeš dělat až budeš na lopatkách a on tě bude škrtit ?? :lol: :lol:

Příspěvek od panvrabec » pon 15.8.2011, 13:06

john.hawk píše:...nebo co budeš dělat až budeš na lopatkách a on tě bude škrtit ??...
No snažit se natahovat závěr jen těžko.

Příspěvek od VEIKO » pon 15.8.2011, 19:03

Když budu na lopatkách a bude mě škrtit.? Budu se modlit aby ho někdo smáznul zezadu alespon teleskopem. Tak daleko to nesmí zajít ale hold budeš se muset překonat a kvér vytáhnout a natáhnout. Ono i v bezvýchodné situaci se dá alespon něco dělat, trhat mu ohryzek nebo útočit na oči.

Příspěvek od panvrabec » pon 15.8.2011, 19:12

Trhejte ohryzky, já si raději nechám nadrcnuto :lol:

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » úte 16.8.2011, 10:58

nějak se na ty záda musím přece dostat.. ne že se probudím a jsem na zádech a borec mně škrtí.. vždy tomu něco předchází a tomu bychom měli věnovat pozornost..
PS: když můžu hýbat rukama, můžu tasit zbraň, nebo můžu trhat uši, píchat v oči nebo jinak ..otázkou zůstává co je účinnější a co má menší trestně právní dopad na obránce..šak se mrkni na toho kluka z krušných hor, jak z toho má potíže.. myslím že dneska už by volil jinou techniku než střelbu.. kdyby věděl co to bude mít za následky.. :wink:
Každej je frajer do doby než musí střílet nebo než se roztočí soukolí trestní řízení..vím jaký to je stressující když ti hrozí trestní stíhání, když ti zajistí zbraň na expertízu a když máš sděleno za výtžnictví, vyslýchá tě Inspekce MV a jsi před soudem, kde se snažíš idiotovi v taláru něco vysvětlit.. upřímně nic moc.. a ta zbraň k tomu v situaci kdy střílet nemusíš tak jako by ten případ akceleruje..

Příspěvek od panvrabec » úte 16.8.2011, 17:28

To souhlas, použít jen tehdy, když jsem opravdu ohrožen, ale škrcení mi už jako důvod přijde. To ale není předmětem diskuze.

Příspěvek od VEIKO » úte 16.8.2011, 19:17

Možná by se ten kluk rozhodl jinak. Já myslím že rozhodl dobře. Lepší mu chodit k soudu než na pohřeb. A když tě někdo škrtí tak si myslím jde o život. Problém jsou jen ty zasrané zákony. Až ti bude někdo sedět na břiše, bude dvakrát těžší než ty a bude tě pěstma bít do obličeje tak nebudeš přemýšlet ani 1 sekundu. A nemyslím že jsem frajer nebo mám frajerské kecy. Frajeřina (debilská) je když nějakému moulovi schválně vypadne kvér v autobuse a podobné krávoviny. O věcech o kterých se bavíme jde o život.

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 17.8.2011, 11:27

ale no tak.... :shock:
když mi bude sedět někdo na břiše, jeho rozkrok/koule/genitál je od mého ramene vzdálen cca 30-40 cm.. ruce mám obě volné.. netrefit se na tuto vzdálenost není ani možné..a vo tomhle nebudu přemýšlet dýl než 0,2 sec tak jsem cvičenej..a nic nikomu nebrání to umět taky.. :twisted:

ps: škrcení je poze pojem, kde není vyjádřena intenzita nebo závažnost útoku.. když někoho škrtím(blbě) a ono to nefunguje, jedná se stále o škrcení a tedy o životu nebezpečný útok ?? :listen:

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » stř 17.8.2011, 12:30

Myslím, že řešíte něco, co vyřešit po netu nejde.
Zůstaňme u toho, kdo jak nosí...
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od R123 » stř 17.8.2011, 12:36

Debata zde přešla do roviny co všechno lze udělat aby se nemuselo střílet, to je určitě správné řešení, ale myslím že původní topic byl o tom, co dělat kdy všechny pokusy selžou a střelba je bohužel to poslední krajní řešení (se všemi důsledky). V této situaci se domnívám, že mít nadrcnuto je určité malé plus, neboť předchozí snahou o řešení konfliktu bez použití zbraně jsem se dostal do situace kdy je nadrcnutí problematické či nemožné.

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » stř 17.8.2011, 13:51

Tak nějak jsem to myslel, dobře napsáno. 8-)
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od VEIKO » stř 17.8.2011, 14:16

R123 souhlasím-mít nadrcnuto je malé plus. (nosím nenadrcnuto)

Příspěvek od panvrabec » stř 17.8.2011, 20:32

R123: Někdo tu debatu nasměroval trochu jinam, asi tak.

VEIKO: Souhlasím a zároveň nechápu :o

No myslím, že každý má své důvody pro to, jak nosí, ostatně anketa mluví zavše *4* (o tom co je vhodnější ať každý uváží). Rozhodně nejhorší je nosit jednou nabito a podruhé ne, na tom se shodneme snad všichni.

Příspěvek od Nikdo » stř 17.8.2011, 21:03

Někdo si holt nemůže vybírat, jak má nosit v práci, dostane to befélem :wink:

Zbraň: Glock 17

Příspěvek od Pancho Kid » stř 17.8.2011, 22:43

Jsem rád, že jsme zpět u tématu...může mi tedy prosím někdo vysvětlit v čem je výhoda nemít nataženo? Nepotřebuji sáhodlouhou odpověď, stačí mi holá věta.
Glock 17, CZ 75B, Remington 870, 858 Tactical, Drulov 75, manželka 152

Příspěvek od panvrabec » čtv 18.8.2011, 0:45

To máš zbytečné, už jsem se na to výše ptal. To vlastně nikdo neví.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz