Re: Bezpecnostni agentury - skryte noseni

Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech
Zbraň: GLOCK
Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1
Zbraň: HK P30S
No a to prave musi. Pokud "nedeleguje" a mohl, stejne mu tim nevznika pravo jet rychle, bez papiru, pod vlivem apod. Babske povidacky. Stale tu uvadis ty dva paragrafy. Mozna si jejich zneni znovu a hlavne pozorne precti.Kmoch Vladimír píše:někdo žádá a potřebuje pomoc v nouzi a on tuto pomoc chce poskytnout a nedeleguje tuto pomoc někomu jinému(PČR,MP a pod.),potom od okamžiku tohoto svého rozhodnutí poskytnutí pomoci dotyčnému,až po uskutečnění realisace této pomoci,jedná ve znění §28 o KN,případně i §29 o NO!
Sorry, ted si pripadam jak u hluchejch, blbejch, nemocnejch a slepejch na dvorecku...S474N píše:Prijde mi to cele zvlastni, ze prave CMK, ktery se v souvislosti s LEX a apoliticnosti predevsim ohani tim, ze by NEKDY NEKDO v televizni debate mohl pripadnou politicnost napadnout a to by mozna mohlo nejak LEXu uskodit.
Co je spatneho na sekuritakovi uvnitr obchodaku, kdyz se souhlasem majitele nosi neskryte - tudiz drzi? Coz ovsem uz pred obchodakem nebo na Vaclavaku nemuze?
Takze jelikoz jsem clovek vsekrze pozitivni , tak sekuritak uvnitr obchodaku s odkrytou zbrani (zvlast kdyz nese penize do bankomatu/z obchodu) mi nevadi (pac verim, ze je s najemcem/majitelem nemovitosti domluvenej).
Kdyz sekuritak z toho obchodaku s penezma vyleze a jde nejblizsi cestou k autu, ktery stoji co nejbliz dverim, co situace umoznuje, tak vim, ze uz to neni koser, ale netrapi me to.
Kdyz ale potkam sekuritaka na Vaclavaku s klobasou u stanku jak ma houby co na praci (a pistoli neskryte), je to k*kot a podle nalady bych to (ne)resil na miste.
Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1
Zbraň: glock
Jen upřesnění: předmětem debaty je pouze formální stránka přestupku (porušení předpisu), nikoliv přestupek (k jeho naplnění chybí materiální stránka).S474N píše:Panove, neresime zde okolnosti vylucujici protipravnost, ale prestupky zakona ze stran bezpecnostnich agentur! Takze se laskave drzme tematu!
Vidím, že pojem "materiální znak přestupku" si zaslouží podrobnější diskusi.Nemám-li k neskrytému nošení zákonný důvod (KN,NO),naplnil jsem i materiální stránku a spáchal jsem přestupek!
Tak si to rozebereme. Aby nějaké jednání bylo přestupkem, musí splňovat určité náležitosti, a to všechny současně:§ 2
Pojem přestupku
(1) Přestupkem je zaviněné jednání, které porušuje nebo ohrožuje zájem
společnosti a je za přestupek výslovně označeno v tomto nebo jiném
zákoně, nejde-li o jiný správní delikt postižitelný podle zvláštních
právních předpisů anebo o trestný čin.
Zbraň: vícero
Zbraň: vícero