Bezpecnostni agentury - skryte noseni

Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech

Zbraň: vícero

Re: Bezpecnostni agentury - skryte noseni

Příspěvek od Piggy » stř 07.11.2012, 14:46

Nikdo: já souhlasím, že v těchto případech společenský zájem absentuje.
Nicméně zákonodárce je jiného názoru a svoji představu právě vtělil do toho zákona.
Takže z mého pohledu ten zákon právě tvrdí, že JE zájem na tom, aby u civilistů nebyly vidět zbraně; tudíž o materiálním znaku se lze bavit, když mi čouhá pistole z kapsy v lese na houbách. ale těžko na Václaváku.
Obávám se, že nesouhlas s východiskem zákonného ustanovení nelze užít jako argument v řízení podle tohoto ustanovené vedeném.

cmk

Příspěvek od cmk » stř 07.11.2012, 22:12

Ve chvili, kdy ti vycouhne zpod trika se hlavne budeme bavit o tom, ze za prestupkem musi byt umysl...

Mimochodem - kdo tu rikal, ze materialni znak tohoto "prestupku" neni uplne 100% jisty? :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zbraň: alfa defender

Příspěvek od mobil-man » čtv 08.11.2012, 0:33

Bohužel ten úmysl může absentovat v případě přestupku, postačí zavinění z nedbalosti.

zákon o přestupcích:
Zavinění
§ 3
K odpovědnosti za přestupek postačí zavinění z nedbalosti, nestanoví-li zákon výslovně, že je třeba úmyslného zavinění.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od rostar » pon 10.12.2012, 21:18

Byl jsem předvolán na OO PČR Opava k podání vysvětlení ohledně nošení zbraně. Předvolání bylo na základě !!!ANONYMNÍHO!!! oznámení možného přestupku dle mých příspěvků na www.mujglock.com a bylo směřováno na GIPS.
Proč anonym? Tady se nabízí otázka zda je oznamovatel skutečně bezúhonný, zákonadbalý občan, nebo obyčejný přizdisráč.
Abych to tady za sebe nějak shrnul a ukončil. K mému původnímu příspěvku jsem se později vyjádřil a za prvotní horlivost se omluvil. Kdo chtěl četl. Že se necítím být něčím víc jsem zde taky psal. Normálním lidem to stačí jednou. Snažil jsem se tady vysvětlit, že svou práci beru vážně a snažím se jí dělat jak nejlépe umím. Vysvětlit se dá všechno, bohužel né každému. K tomu obávanému až děsivému házení předmětů: (to samozřejmě jen pro ty co nechápou nadsázku)
KLUCI, NEBOJTE SE, JÁ PO VÁS NIC HÁZET NEBUDU!!! Dovedete si reálně představit, že po někom hodím taktickou vestu za cca 5 litrů, která obsahuje G19, 4x zásobník, tanto, teleskop, pouta, kasr, vysílačku, dva mobilní telofony, svítilnu, klíče od auta a lékarničku? Pokud tohle někdo vnímá jako reálné nebezpečí, nebo jako agresi ať radši vůbec nenosí zbraň. Jak by dopadlo, kdyby se takový vyplašenec setkal se skutečným náznakem agrese ani nechci domýšlet.
Závěrem: Ten zákon se dříve, nebo později zmnění. Co se bohužel nezmění je pro mě nepochopitelná zášť některých lidí.
Sekáte mně tady za porušování zákona(nesmyslného), já však čtu mezi řádky i něco jiného. To neustále opakovné: Proč JÁ nemůžu a oni můžou? Proč oni mají a JÁ nemám? To se nééésmíííí, to se řéééknééé!!! o něčem vypovídá. Tito uplakánci vždy najdou někoho o kom si budou hloupě myslet, že má větší – lepší hračku než oni. A zase budou psát anonymy.
Neúčastním se debat na forech typu novinek. Némám totiž rád ty hrdiny co od svého kompu “beztrestně“ označují druhé za dementy, arogantní blby atp. Říct to někomu do očí, to je jiná. To chce víc, než napsat anonym.
Přeju všem spokojené, klidné a bezpečné prožití blížicích se svátků. R
Si vis pacem, para bellum!

Příspěvek od Nikdo » pon 10.12.2012, 21:30

Tak to je fakt smutný, mít mezi sebou anonymního udavače :roll:
Rosťo, i když se neznáme, držím palce, ať z toho nejsou zbytečné nepříjemnosti.

Příspěvek od Sailor » pon 10.12.2012, 21:33

Rostar:takže spolupráce s pčr nějak přestala fungovat,vid? :wink:
Nicméně i když sem s tvojim vyjadřováním tady tak nějak vnitřně nesouhlasil,ted s tebou souhlasím,tohle bylo přisdisráčský.Nicméně si nemyslím,že by to byl někdo z fora,holt kouzlo internetu . . . . .

PS:Na tom je taky vidět ta nespravedlnost,člověk který občas poruší skryté nošení(byť z pochybných pohnutek a samozřejmě nelegálně) má problém a třeba dement tipu mistra,kterej vyhrožuje selhánim SA/DA,nebo se přiznává k uplacení doktorky běhá furt se zbrojákem.
Naposledy upravil(a) Sailor dne pon 10.12.2012, 21:43, celkem upraveno 1 x.
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

cmk

Příspěvek od cmk » pon 10.12.2012, 21:40

Ja jsem presvedcen, ze to byl nekdo z fora a jsem zvedav, zda-li se k tomu prihlasi.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pon 10.12.2012, 22:30

Nesouhlasil jsem s tim, jak ses zde Rosto projevoval, na stranu druhou si nedovedu predstavit, ze by to opravdu nekdo dotahl az do takoveho konce, navic tak, jak si napsal. Spise bych rekl, ze je pravdepodobnejsi, ze si to proste tak moc "turoval", az to nekdo, kdo ma na starosti dohled nad timto forem (mysleno ten "neobjednany", statni) vzal doslova a posvitil si na tebe.

cmk: nejake naznaky? Klidne bud konkretnejsi (i pres SZ).
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » pon 10.12.2012, 23:13

Taky koukám jak sůva z nudlí. Kdybych měl možnost, klidně o tom s Tebou, Rostare budu diskutovat z voka do voka. Nesouhlasím i s Tvými dalšími výroky (třeba někdy popíšu s kterými, teď to ale není relevantní). Ale anonymní udání.. no jak říkám.. prostě čumím... To mě fakt nenapadlo, že u spíše věcné debaty někdo udělá něco podobnýho... Ještě by mě zajímalo, jestli šlo o to, co se psalo tady nebo o nějaké "konkrétní načapání při porušování zákona", tedy o přímé svědectví.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Zbraň: glock

Příspěvek od josuk » úte 11.12.2012, 9:40

kdyby jen anonym, to je v poho, anonymní udání bývá maximum toho, na co se takový chudinka zmůže. Horší, jestli za tím je něco jiného, někdo jiný a jiný účel pro Rostara v tuhle chvíli neznámý. Nejsem příznivec žádných „konspiračních“ teorií ale praxe je opravdu taková, že mnohem jednodušší je v obchodní nebo politické konkurenci někoho podobným způsobem znemožnit než zastřelit…
Taky hezký vánoce a přeju Rostarovi ať je to jen ten anonym!

VIP člen

Příspěvek od S474N » úte 11.12.2012, 9:47

josuk: presne jak rikas, muze jit jak o konkurencni boj, tak i treba uplne jiny duvod - treba se nekdo na okrese chce dostat vys a timto se chtel zviditelnit nebo odstranit nekoho jineho. Moznosti je spousta. V kazdem pripade plati, ze mlceti zlato!

Obrázek

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » úte 11.12.2012, 10:55

rostar : Tejkit ízy, Internet není anonymní, taky jsi nemusel nic psát o té toleranci ze strany zpřízněných policejních duší.. :?
Co se týká nějakého popotahování ohledně fora, si myslím že se to odbyde podání vysvětlení bo je to ve fazi prověřovaní, ni ? takže kdyby to bylo podloženo třeba fotkou kamerovým zánamem tak pokud vyloučíme NO, KN můžem se reaálně bavit o přestupku který ma živostnost 12 měsíců, tož na jeho projednání je potřeba více jak anonym z fora, ni ? jinak se to v odvolačce budto odloží nebo zastaví, takže klídek a tabáček..
PS: lidi jsou různí, a hrůzní, pokud máš nějakou konkurenční výhodu nej si ju pro sebe.. :wink: at se ti daří a nenech se okrást o pocit z dobře zrobené roboty..Chuj s tím..

VIP člen

Příspěvek od reddog » úte 11.12.2012, 11:07

CMK:
Taky bych se pridal s dotazem k certovi.

Josuk, Satan:
Souhlas

Rostar:
Na druhou stranu, posune te to dal. A to taky neni k zahozeni. At uz to bylo, jakkoli.

Hawk:
Amen

Tomik

Příspěvek od Kmoch Vladimír » úte 11.12.2012, 11:13

Ať již práskačem byl kdokoliv,včetně "určeného dohližitele",má morální důvod se jako občan stydět!Je to podlé malé a svinské zároveň!ČUNĚ!! :oops: Zdravím.
V nouzi poznáš -Jericho FB!

VIP člen

Příspěvek od S474N » úte 11.12.2012, 11:15

john.hawk: jak rikas, treba mu i admin da dobrozdani, ze v soucinnosti s jednim NIOS probihal na toto tema ciste jenom psychologicky experiment, nemajici zadnou oporu v realite *40* *47* *3*

Kmoch: jenom pro zajimavost, kde je ona hranice, kdy se hlaseni na nejaky prestupek "lame" z udavacstvi na dobry skutek? Kdyz ohlasis nekoho, kdo krade nebo kde presne?

Obrázek

Příspěvek od Kmoch Vladimír » úte 11.12.2012, 11:46

S474N:Dobrá otázka,rád odpovím.Tato "hranice"sprostého a občansky správného(přijatelného),je dána CHARAKTEREM každého "soudruha"!Jsou tací,kteří si odpustí ať již cokoliv!!Jde totiž o to,zda chci někomu "uškodit",protože můžu,nebo zda chci něco napravit a uvést na "pravou míru"třeba tím,že to s oním dotyčným mám možnost vyargumentovat,přesvědčit ho,že něco dělá "špatně".A pokud kdokoliv využil tohoto fóra kde se argumentuje a diskutuje k tomu,že informaci kterou "zde"získá použil jako nástroj - uškodit,potom je to o PRÁSKÁNÍ. :) Zdravím.

VIP člen

Příspěvek od S474N » úte 11.12.2012, 11:53

Kmoch: rano jsem na toto tema vedl s jednim znamym docela dlouhy rozhovor. Nakonec z neho vyplynulo i to, ze kdyz si to clovek uvedomi v sirsich souvislostech, tak klidne mohlo jit pouze o tu napravu stavu. Vzdy zalezi, co za tim clovek chce videt.

Obrázek

VIP člen

Příspěvek od reddog » úte 11.12.2012, 12:02

VK:
Upozornenim na zlocin (treba vrazdu) taky prasknes vraha a uskodis mu tim. Ale jinak souhlasim, moralka je hranice, ale to je nepomeritelne a jen subjektivni. Pro objektivitu (v urcitem pojeti, ze) tady mame zakon.
Presto, praskace nema nikdo rad, nicmene se diky nim obcas dostanou dulezite informace ;-)
Tomik

Příspěvek od Kmoch Vladimír » úte 11.12.2012, 16:06

Tak pokud půjde o závažný Tč,kde existuje i zákonná povinnost tento nahlásit,a shoduje -li se i s mým přesvědčením,že má být potrestán,potom ano!Ale ve společnosti lidí stejné zájmové komunity,na fóru kde a kam si spousta lidí chodí konzultovat svá stanoviska,názory,chtějí poradit,či sami radí,tak bych se vždy snažil pouze pomoci,či alespoň když už to bude nutné tak upozornit,že se jedná o střet se zákonem,s možnými trestně právními důsledky!Je potom každého volba,jak se zachová.
Pouze čin,kde hrozí nebezpečí zprodlení a následky budou závažné,tam platí že těmto následkům je třeba zabránit,a hlavně včas!
Takže na fóru,kde se vše diskutuje a hledá se koncenzus,by mělo platit,že je člověk mezi "svými"a nečeká podraz.Vždy nejvíc "bolí"podrazí- li tě "kamarád". :) zdravím.

Zbraň: Walther PPQ

Příspěvek od Deringer » úte 11.12.2012, 16:37

Nevím co se tu řeší. Co si jako čekal? Veřejně se tu přiznáš (spíše vytahuješ), že vědomě pácháš přestupek a pak se divíš, že tě někdo udá? Ještě když tu vystupuješ pod svým jménem. Co si čekal? Že tě budou všichni plácat po zádech, že si machr a sereš na zákony, protože si ty myslíš, že jsou nesmyslné? To by to tady vypadalo kdyby si každej dělal to co uzná on za správné.
Když porušuji nějaké pravidlo, tak alespoň mlčim. Mi to přijde stejné jako dnešní zpráva na novinkách. Blondýna vykradla banku a chlubila se s tim na FB. A pak se strašně divila, že to někdo nahlásil.

Zpět na „Právní koutek“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz