Re: G17 nebo G19?

Jo, na srazu MG si určitě pokecáme - pokud to tam nebude zase tak hektiše jako letos (no tak ted dostanu sodu)

midlos
já nechápu na co G17 i G19, kombinace G17/19 a G26 mi jasná je, ale 17 a 19 de fakto stejné zbraně?
Debata o pistolích GLOCK
Zbraň: GLOCK
G 17 mám celkem dost upravenou, včetně dost laděné spouště, tak že ji využívám výhradně na KVZ. G 19 byla až do nedávna bez úprav a používal sem ji (než sem si pořídil revolver) na občasné nošení, nebo tam, kde "přeladěnou" G 17 nebylo možno použít.AREYOU píše:Selag
Mám G 17 i G 19 a každou používám k jiným účelům. Jako blbost to rozhodně nevidím
To mě docela zajímá k jakým, mě připadne, že G17 se dá stejně dobře nosit jako G19 k čemu používáš kterou? Já totiž osobně velkej rozdíl mezi G17 a G19 nespatřuji i když pocitově se mi zdá, že G19 se lepe chová než G17 a tento pocit jsem neměl jen já, ale i kamarád který má taky G17.
Zbraň: Glock 19 4 gen.
tak znám dva majitele G19, mají větší ruce ale je fakt že mají 3. gen, asi tam nějaký rozdíl bude a jsou spokojeni, já když tam tu ruku poskládám tak mi prostě ten prst na spoušti nesedí, radost z toho fakt nemám, ale asi ještě zkusím ten zásobník +2 s botkou ať mám čistý svědomí že jsem nevyhodil peníze z oknaKurgan píše:Mám tedy hodně velké ruce, ale po troše tréninku je na G19 v pohodě poskládám a malíček je pořád pěkně na rukojeti. Na G17 to samo poskládám lépe, ale je to už jen drobný detail.
A to platí jak pro gen.3 tak gen.4, nebo je to jen u gen.4?maja píše:G19 má horní a spodní vybrání pro prsty menší než G17, takže ne všem to vyhovuje.
Já mám tedy gen.3 a jediný problém, který vnímám je přenesení prstu z rámu na spoušť v momentě, kdy se rozhodnu střílet. Musím při tom hodně pokrčit prst což mi zbraň na dobu pohybu prstu lehce vychílí doprava. Když se na střelbu soustředím, tak to vnímám, jak ale dojde na závody, tak o tom ani nevím a přesnost mám dobrou, takže to problém není. Stejně tak se mi trochu hůře umisťuje levá ruka na rukojeť, protože mám tak dlouhé prsty, že zabírají i velkou část levé strany rukojetě. Tohle jsem po sušení již ale nacvičil a ty ruce tam poskládám jak mám. U G17 mám ty samé problémy takže pro mě to není rozdíl.GeorgK píše: tak znám dva majitele G19, mají větší ruce ale je fakt že mají 3. gen, asi tam nějaký rozdíl bude a jsou spokojeni, já když tam tu ruku poskládám tak mi prostě ten prst na spoušti nesedí, radost z toho fakt nemám, ale asi ještě zkusím ten zásobník +2 s botkou ať mám čistý svědomí že jsem nevyhodil peníze z okna
To vybrání je viditelně různé u Gen. 3. Gen. 4 má zdrsnění udělané jinak, takže je to rozložené stejně, ale to nic nemění na faktu, že je tam celkově méně místa než u G17.Kurgan píše:A to platí jak pro gen.3 tak gen.4, nebo je to jen u gen.4?maja píše:G19 má horní a spodní vybrání pro prsty menší než G17, takže ne všem to vyhovuje.