Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech
Zbraň: 3 kusy
Přijde mi, že se tu motá několik věcí dohromady: 1. Žádost o něco - Povolení nabývat do vlastnictví, držet a nosit. 2. To se nějak odůvodňuje - Důvod žádosti - sport, ochrana... 3. Vydání povolení na něco, 4. Odůvodnění - zde bývá opsáno to z žádosti.KOVA píše:Mám ZP A,B,E, povolení nosit zbran kat. B mám v ZP, ale teď jsem si přinesl povolení k nákupu zbraně, a tam je uvedeno k sportovním účelům, proto se ptám. Jde mi o to, jestli náhodou, zbraň budu mít u sebe, a stane se, nedej bože, že ji použiji, zda by to byla právní překážka, když na tuto novou zbraň v nákupním povolením nemám uvedeno k ochraně osob a majetku?
V takovém případě, bych si vyřídil nové nákupní povolení.
To někde zkouší? Když dáš nošení a důvod sport, imho ti to nemůžou zamítnout. Ale teď to nemám čas hledat, letím pryč...Carloss píše:Takže: Obecně oni to opíší, tak, jak člověk žádal. Leč nikde není napsáno, že sport je oprávněným důvodem k nošení!! Na to nezapomínat.
Je otázkou, zda je možné se platně vzdát práva na odvolání. Ale to je na akademickou diskusi, s minimálním přínosem pro praxiCarloss píše:...Ad opravné prostředky: Je opravdu nutno si při převzetí dobře zkontrolovat jak osobní údaje, tak samotné rozhodnutí. Dole na Pze 4 dávaj razítko o nabytí právní moci. Jakmile to podepíšete, není možnost řádného opravného prostředku, tedy odvolání se (dokonce se to dole škrtá v textu) a muselo by být přistoupeno asi k mimořádnému opravnému prostředku. Ale stálo by to za to? Nebylo by lepší si zažádat o nové NP?
Ale? Hned bych si do Žádosti napsal důvod Sport a žádal o nošení. Pokud by mi nevyhověli v plném rozsahu, tak bych si s chutí přečetl zdůvodnění.midlos píše:...
Ptal jsem se na to před týdnem a bylo mi řečeno, že pokud chci slevu, nemůžu si žádat o Ochranu života ..............., ale musím napsat Sportovní střelba. Se vším co s tím souvisí, tudíž nošení nepřípustné.
...
§12 píše:(5) Příslušný útvar policie vydá povolení vlastnit nebo držet zbraň kategorie B, pokud má k tomu žadatel řádný důvod. Za řádný důvod se považuje
a) provozování muzejnictví nebo sběratelské činnosti,
b) uskutečňování sportovní, lovecké, kulturní nebo jiné zájmové činnosti nebo příprava na povolání,
c) provozování koncesovaných živností v oboru zbraní a střeliva,
d) zajišťování ostrahy majetku a osob,
e) zabezpečování úkolů podle zvláštního právního předpisu,10) nebo
f) ochrana života, zdraví nebo majetku.
(6) Příslušný útvar policie vydá povolení k nošení zbraně kategorie B, uvádí-li žadatel důvod uvedený v odstavci 5 písm. b), c), d), e) nebo f).
Žádný druh zbraně jako "pistole samonabíjecí" neexistuje. (Já vím, že se to tam tak obvykle píše.) Existuje například druh "palná zbraň". Tento výraz, kdybys tam napsal, vyhověl jsi požadavkům zákona, a takovou nákupku by Ti imho museli vystavit.A k uvedení typu zbraně mi stačilo jen "Pistole samonabíjecí". Výrobní číslo, ráži ani výrobce nechtěli. Já samozřejmě ani v době podání přece nemusím přesně vědět co si koupím.
Zbraň: vícero