Naboj v komore - ANO ci NE?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Nošení náboje v komoře

Ano
152
64%
Ne
68
29%
Je mi to jedno
16
7%

Celkem hlasů: 236

Zbraň: Glock 17

Re: Naboj v komore, ano ci ne

Příspěvek od Davidek182 » pon 09.4.2012, 15:37

Lars:
Ale já netvrdím, že ty kurzy nestojí peníze, a že na ně každý musí mít dost financí. Pouze jsem napsal, že je to dobrá věc. Taky nikoho nenutím, aby je navštěvoval. Pokud mám vzít svůj osobní případ, tak zaměstnavatel mi ze začátku poskytl pouze základní formu kurzů a teď se na výcviku (povinně 4x ročně) opakuje většinou to, co nás předtím učili. Nejsem členem žádné speciální jednotky, ani ničeho podobného, tak mi prý stačí ten "slušný základ". Když jsem chtěl umět a vědět víc, tak jsem si to musel financovat a obstarávat sám. Stálo mě to dost peněz, ovšem ke svojí práci to využiju a nelituju toho. Takže je dost mylné se domnívat, že mi zaměstnavatel poskytl perfektní výcvik zadarmo. To opravdu ne. Každý ví, jak kvalitní jsou věci zadarmo :wink:

Příspěvek od Alci » pon 09.4.2012, 18:21

tak zadarmo není nikdy nic, že jo :) ale mě třeba zaměstnavatel zajišťuje i poměrně drahé a kvalitní kurzy, ne v oboru zachazení se zbraní teda :) (a o tom kdo to v důsledku hradí se taky bavit nebudeme).

Jinak k tému.. jsem tu sice nový, ale tak nějak mi to přijde, že tu spousta lidí tahá zbraň fakt jen proto, aby ji mohla použít :) a baví se hypotetickými případy, kdo je v jaké situaci o milisekundy rychlejší, měřeno stopkami. Nikdy jsem nebyl terčem smrtelného napadení a těch pár potyček s pěstmi.. dobře že jsem sebou zbraň neměl. Všechno by skončilo stejně, jen bych seděl ve vězení.

Nosit nataženou zbraň na obranu.. mi zní jako šílenství. Chápu třeba ochranku, nebo policii, u kterých použití zbraně hrozí, a kteří ji třeba už i použili. Ale civilisti na obranu? U kterých možnost přepadení je nižší než že je srazí auto? U lidí, kteří v životě něčemu takovému nečelili? Je mnohem větší šance, že si ubliží sami, než že jim ten rozdíl 0,3s pomůže. Souhlasím s tím, co tu bylo řečeno o užitečnosti zbraně na obranu zblízka.. na dálku se s tím střílí blbě, na blízko už to spíš ublíží střelci. Nemá smysl se cítít chráněný, když v situaci, ze které byste vyvázli s boulí na hlavě zkusíte vytáhnout neučinně zbraň a ten druhej ji vytáhne taky.. nebo ten nůž co má v ruce prostě použije.

A popravdě, z rozpaků některých jestli by vystřelili.. takoví zbraně nosit nemají vůbec. Mířím na to, na co už jsem připravenej vystřelit. A jestli nemám jasno, jestli bych to dokázal a budu přemýšlet až potom... Nechte ji raději doma a na střelnici pro zábavu, akorát uděláte blbost. Pro mě je zbraň poslední možnost. Kdyby po mě někdo chtěl peněženku, tak mu ji dám. Těch pár tisíc nestojí ani za to přemýšlení, že po něm budu střílet. Zákony a soudy jsou takové jaké jsou a střelba není společností moc tolerovaná.

A vytažení zbraně snad ani nemůže skončit dobře. Buď přijdu stejně k úrazu, nebo půjdu do vězení. A ta šance, že se zbraň použije nepřiměřeně, když by stačilo odkráčet nebo odstrčit, je ve stresu enormní.

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » pon 09.4.2012, 19:07

Alci: Ačkoli s několika uvedenými argumenty souhlasím, přijde mi, že tady mravokárně sděluješ svůj názor jako absolutně platný - jen my jsme tak hloupí, že to nevidíme :)

Pro příklad (vybrané perly):
Alci píše:Nikdy jsem nebyl terčem smrtelného napadení a těch pár potyček s pěstmi.. dobře že jsem sebou zbraň neměl. Všechno by skončilo stejně, jen bych seděl ve vězení.
Alci píše:...o užitečnosti zbraně na obranu zblízka.. na dálku se s tím střílí blbě, na blízko už to spíš ublíží střelci.
Alci píše:Nemá smysl se cítít chráněný, když v situaci, ze které byste vyvázli s boulí na hlavě zkusíte vytáhnout neučinně zbraň a ten druhej ji vytáhne taky.. nebo ten nůž co má v ruce prostě použije.
Alci píše:Buď přijdu stejně k úrazu, nebo půjdu do vězení. A ta šance, že se zbraň použije nepřiměřeně, když by stačilo odkráčet nebo odstrčit, je ve stresu enormní.
Zobecňovat svoje domněnky a považovat je za obecně platné, to funguje jenom Chucku Norrisovi. Ačkoli máš pravdu ohledně vnímání veřejnosti a těžko prokazatelné nutné obrany, neznamená to, že zbraň je k ničemu. Ano, může být kontraproduktivní, pokud je špatně použita (nesprávný čas nebo způsob) - ale není to základní pravda, ze které je třeba vycházet :lol:

Kolik % policistů na ulici má podle Tebe nastříleno ze své služební zbraně víc než 1000ks ročně?
O kolik myslíš, že je to míň/víc, než mají lidi tady?
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » pon 09.4.2012, 19:09

Alci: No.. tady jsi, myslím, kapku přestřelil. Ochranku vynechám (a to ještě jen některou). Že by někdo přepadl policistu je mnohem méně pravděpodobné, než že někdo přepadne civilistu. Policista z drtivé většiny jde do předem víceméně známé situace, kdy z toho titulu má prakticky vždy přehršel času na přípravu na zásah, tedy i na nabíjení zbraně.

Tvůj argument, že by se civilista jen z toho titulu, že je civilista měl okrádat o čas nabíjením je podle mě zcela mimo mísu. Jde o to, aby člověk (KAŽDÝ) se zbraní zacházel i ve vypjatých situacích tak, aby nezpůsobil zbytečnou újmu nejen sobě, ale ani okolí. To "zbytečná" manipulace (nabíjení) může (ale taky nemusí) zhoršit. Takže o tom to taky není.

S posledím jen souhlasím jen z části: Souhlasím s tím, že když nosím, musím si být jist, že jsem ochoten zbraň použít až ke konečnému důsledku. S čím ale nesouhlasím je to, že raději odevzdám lupiči peněženku. To teda ne!!! To by lumpové měli příliš navrch. Slušný člověk by neměl před lumpárnama, byť nepatrnejma, ustupovat.

Souhlas se Starostou.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

VIP exot fóra
VIP exot fóra

Zbraň: CZ75 Compact,858,

Příspěvek od CRYWOLF » pon 09.4.2012, 19:23

já bych mu misto peněženky podaroval luger do nožky :lol: :lol:
Crywolf: Mýtus?Realita? Desinformace ? Vtip? kdoví...jedno je však jisté,CRYWOLF JE LEGENDA !!!

Příspěvek od AREYOU » pon 09.4.2012, 19:57

Carloss
S čím ale nesouhlasím je to, že raději odevzdám lupiči peněženku. To teda ne!!! To by lumpové měli příliš navrch. Slušný člověk by neměl před lumpárnama, byť nepatrnejma, ustupovat.

Carloss, ale pokud by to u nás fungovalo jak by mělo tak je pravda na tvé straně, ale pokud si chceš na pár let sednout za peněženku, tak já tedy ne...nemá to smysl...jsou to jen peníze a pokud ti nejde o život je to hloupost....bohužel to tady tak u nás je :-(.

Příspěvek od Carloss » pon 09.4.2012, 20:08

Omyl.. Nebudu bránit peněženku... Já nemám povinost ji vydat. Pak už by takový lupič musel zaútočit na moje zdraví nebo život a zde je samozřejmě obrana v mezích zákona. Už se to tu probralo v jiném vlákně. Ovšem.. samozřejmě... takové použití zbraně podléhá navíc celkové situaci z taktického hlediska, kdy jde o to hlavně neohrozit sebe a okolí. Ale to je zase na jinou debatu.

Příspěvek od AREYOU » pon 09.4.2012, 20:12

Hele myslel jsem to tak, že je lepší tu peněženku vydat než začít střílet. Já bych to teda takhle udělal nestojí to za ty potíže (ale naprosto s tebou souhlasím...útočník by mělpočítat s tím, že může být zastřelen,ale jsme v ČR).

Příspěvek od Carloss » pon 09.4.2012, 20:29

Vtip je v tom, že mezi "nevyndáním" peněženky a započetím střílení je ještě možný (zdaleka ne jistý) vývoj situace. To jsme ale už docela někde jinde a tady bych to nerozpitvával... to děláme jinde. Jen si myslím, že nevydat majetek je správné (ne však jediné správné... opravdu silně záleží na okolnostech a situaci). Ale implicitně ustupovat již započatému násilí.. e-e... Něco jiného je pochopitelně se takové situaci zcela vyhnout, to je pochopitelně to první, co bych řešil.

Příspěvek od Nikdo » pon 09.4.2012, 20:38

Pánové, předpokládáte, že vydáním peněženky útok na život skončí. Je tento předpoklad oprávněný :?:

Příspěvek od Carloss » pon 09.4.2012, 20:48

Dobrá otázka. Já to samozřejmě nepředpokládám (neb připraveným přeje to štěstí a domnívat se, že to vydáním věci skončí může být cestou k nepřipravenosti se bránit). Jistě, že nemusí. Poškozený zůstává svědkem, pro útočníka to může (ale taky nemusí) být důvodem k dalšímu jednání. Pořád říkám, že jde o celý vývoj situace.

Zbraň: Remington 870

Příspěvek od tuareg » pon 09.4.2012, 20:52

Když střílí konzument Kolalokovy limonády, netřeba volat doktora :mrgreen:
Mě chrání Bůh a Remington 870
Cynik je ten, kdo za vůní květin hledá někde poblíž rakev.

Příspěvek od maja » pon 09.4.2012, 21:20

Ále, to jenom dvojitý průstřel srdce, žaludku a tak. :D

tmx

Příspěvek od tmx » pon 09.4.2012, 21:29

po dobrovolnem vydani penezenky bych se mohl jit obesit, bo vse nahlasit a ziskat zpet vsechny identifikacni karticky by me asi stalo zdravy rozum :crazy:

Příspěvek od maja » pon 09.4.2012, 21:41

A to včetně ZP a PZ... Vždycky přemýšlím, jestli by se darebák spokojil s penězi a doklady mi nechal.

Příspěvek od Artifex » úte 10.4.2012, 14:17

Proto v peněžence nenosím peníze :D

Zbraň: G19 4.gen

Příspěvek od kolaCZek » úte 10.4.2012, 14:19

Artifex: Ja taky ne... Ale trochu z jineho duvodu. :lol:
Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.

Příspěvek od Artifex » úte 10.4.2012, 14:23

No, nevím, jaký je důvod Tvůj, můj je ten, že mi všechno chodí na účet a s pár výjimkami platím kartou... Tam, kde neplatím kartou, tam si skočím vybrat a hned jsem zase o peníze kratší. No, a navíc prostě peněz nikdy není nazbyt :D
Takže peněženka je vlastně dokladovka a doklady nemám povinnost pachateli odevzdat, jakmile začne útok vůči mně, abych doklady vydal, pak už je to útok proti tělu, ne majetku.

Zbraň: G19 4.gen

Příspěvek od kolaCZek » úte 10.4.2012, 14:49

Artifex: Protoze klasicky dva dny po vyplate uz neni co v penezence nosit. :lol:
Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.

Příspěvek od Artifex » úte 10.4.2012, 15:52

Jj, to je asi problém všech... jen někteří to skrýváme za platebními kartami :twisted:

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz