tak zadarmo není nikdy nic, že jo

ale mě třeba zaměstnavatel zajišťuje i poměrně drahé a kvalitní kurzy, ne v oboru zachazení se zbraní teda

(a o tom kdo to v důsledku hradí se taky bavit nebudeme).
Jinak k tému.. jsem tu sice nový, ale tak nějak mi to přijde, že tu spousta lidí tahá zbraň fakt jen proto, aby ji mohla použít

a baví se hypotetickými případy, kdo je v jaké situaci o milisekundy rychlejší, měřeno stopkami. Nikdy jsem nebyl terčem smrtelného napadení a těch pár potyček s pěstmi.. dobře že jsem sebou zbraň neměl. Všechno by skončilo stejně, jen bych seděl ve vězení.
Nosit nataženou zbraň na obranu.. mi zní jako šílenství. Chápu třeba ochranku, nebo policii, u kterých použití zbraně hrozí, a kteří ji třeba už i použili. Ale civilisti na obranu? U kterých možnost přepadení je nižší než že je srazí auto? U lidí, kteří v životě něčemu takovému nečelili? Je mnohem větší šance, že si ubliží sami, než že jim ten rozdíl 0,3s pomůže. Souhlasím s tím, co tu bylo řečeno o užitečnosti zbraně na obranu zblízka.. na dálku se s tím střílí blbě, na blízko už to spíš ublíží střelci. Nemá smysl se cítít chráněný, když v situaci, ze které byste vyvázli s boulí na hlavě zkusíte vytáhnout neučinně zbraň a ten druhej ji vytáhne taky.. nebo ten nůž co má v ruce prostě použije.
A popravdě, z rozpaků některých jestli by vystřelili.. takoví zbraně nosit nemají vůbec. Mířím na to, na co už jsem připravenej vystřelit. A jestli nemám jasno, jestli bych to dokázal a budu přemýšlet až potom... Nechte ji raději doma a na střelnici pro zábavu, akorát uděláte blbost. Pro mě je zbraň poslední možnost. Kdyby po mě někdo chtěl peněženku, tak mu ji dám. Těch pár tisíc nestojí ani za to přemýšlení, že po něm budu střílet. Zákony a soudy jsou takové jaké jsou a střelba není společností moc tolerovaná.
A vytažení zbraně snad ani nemůže skončit dobře. Buď přijdu stejně k úrazu, nebo půjdu do vězení. A ta šance, že se zbraň použije nepřiměřeně, když by stačilo odkráčet nebo odstrčit, je ve stresu enormní.