Naboj v komore - ANO ci NE?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Nošení náboje v komoře

Ano
152
64%
Ne
68
29%
Je mi to jedno
16
7%

Celkem hlasů: 236

Zbraň: víc než 1 :-)

Re: Naboj v komore, ano ci ne

Příspěvek od nettik » stř 24.4.2013, 13:28

hehe...zase jedna zjiamava diskuze... myslim ze jsem se tu uz vyjadril ze kdyz uz nosim, tak s nabojem v komore, ale...
reddog: pouzit strelnou zbran na mlaceni ? pokud by dosly naboje mozna...ale s nabitou nikoho mlatit nebudu. Podle me...a nekdo to ma i v podpisu...proc tasit nuz kde se bude strilet... a to same zpetne o zbrani. Proc tasit, kdyz nechci/nemuzu strilet. Na zastrasovani strelnou zbrani neverim. Leda kdyz je cas a rozmlouvas cikorkam at si reknou o cigaro nekomu jinymu - slusne bych je (pokud by ten cas byl) pozadal, at od sveho jednani ustoupi, pak treba jeste jednou ze to myslim vazne a ze se budu branit...strelnou zbrani a pokud ani to nepomuze a vrhnou se na tebe, tak je to jasna sebevrazda a nebudu cekat jestli si to az vytahnu rozmyslej a daj se na utek - pokud ano a stihnou to, tak si jen tak tak rozmysleli pokus o sebevrazdu, ale cekat na to je myslim zbytecne a zivot ohrozujici. A kdyz uz tasim, tak si ji nesmim nechat sebrat-tzn. byt rychle hotov-tasim, strilim. Nic mezi, neni cas pi*o !
Argument ze mi nekdo sebere natazenyho glocka a staci mu zmacknout spoust - jasne, ma to jednodussi s nabojem v komore, ale pokud bude u pesti a ja prohravam a nezbyde nez se branit strelnou zbrani, pak hned strilim. A pokud mi ji sebere, tak mam dostat dalsi ranu pesti a zemrit na otok mozku nebo mi ma sebrat zbran v posledni zoufale snaze odvratit utok ? ...myslim ze uz to pak vyjde nastejno. A i kdyz by nebyl naboj v komore, jak ho chces rukama pripravit o tvou zbran nez ji natahne, kdyz doted ti to s nim rukama, nohama neslo ? :-)
Ale je to boj kazdeho soudruha zda s nebo bez - ja se ztotoznil s tim, ze nenabita zbran je pouze ozdoba na opasku mrtveho muze a ridim se tim - jakmile mam u sebe zbran, je na opasku a je nabita a pripravena ke strelbe s nabojem v komore. Hrooozne nerad nosim vybitou v batohu ! To si pak clovek podle me koleduje o pruser mnohem vic - pac ti nekdo vezme batoh aniz by vedel ze tam mas krochnu a ty ses v pruseru. A kdyz se neco semele, tak ti v tom batohu je hodne platna - ano, pak ji muzes pouzit jako krumpac, nebo vrhaci nuz, treba mu rozsekne sachta hlavu a da pokoj...a kdyz ne, tak nema zasobnik a tezko u sebe nosi po kapsach zrovna devitky bo .45 aby po tobe zacal palit :-)
Samozrejme existuji vyjimky jako treba zavody - pohyb po strelnici s nenabitou zbrani, ale to je jedna z hodne mala vyjimek ;-)

Zdravim,
H.

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » stř 24.4.2013, 15:01

Polucias - docela pěkná videa, nicméně jedna technická k tomu poslednímu: jak tam tak kopeš (kryješ se) nohama, napadlo Tě, že je docela pravděpodobné, že si jednu z nich sám takhle prostřelíš?

A k tomu, co napsal Nettik, asi není co dodat.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 24.4.2013, 15:15

nettik: vyprojektoval sis to pekne, jen prosim upresni ty cikorky, to te jako budou zadat o cigo na vzdalenost dvacet metru?
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Nikdo » stř 24.4.2013, 15:44

polucias: dík za videa, pěkné :wink:
No, já takhle trénovaný nejsem a nevěřím, že s rukou přeraženou, blokovanou soubojem s protivníkem nebo jinak handicapován bych natáhnout dokázal.

Příspěvek od nettik » stř 24.4.2013, 15:54

S474N píše:nettik: vyprojektoval sis to pekne, jen prosim upresni ty cikorky, to te jako budou zadat o cigo na vzdalenost dvacet metru?
obcas mi pripada ze neumis cist ;-)
sem ti to teda zvyraznil, snad uz to bude jasne i tobe :wink:
"Na zastrasovani strelnou zbrani neverim. Leda kdyz je cas a rozmlouvas cikorkam at si reknou o cigaro nekomu jinymu - slusne bych je (pokud by ten cas byl) pozadal"

Příspěvek od ataman » stř 24.4.2013, 16:31

No léta jsem nosil nadrcnuto a byl jsem jednoznačně přesvědčený, že jinak nemá zbraň ani smysl nosit. Léta jsem byl přesvědčen, že jsem dostatečně připraven a umím. Pak jsem změnil zaměstnavatele a dostal se do rukou instruktorů, kteří mne velmi rychle dokázali, že učit se je třeba neustále a běhat po světě s nábojem v komoře není vůbec potřeba (pokud tedy zrovna nejdete do přímého ozbrojeného střetu). A můžu vás ubezpečit, že byly navozeny i situace "davida proti goliáši" a zvládnout se to dá i s nenadrcnutou. A jak tehdy jeden z instruktorů pravil, vůbec to není o střílení, ale o zachování chladného rozumu a i rychlý ústup je způsob obrany. Padl tam i dotaz na přepadení ze zálohy, a odpověď byla jasná - chovejte se tak, aby možnosti přepadení ze zálohy byly co nejmenší. Pokud se na vás ale někdo cíleně připraví, náboj v komoře vás stejně nespasí.

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 24.4.2013, 18:05

nettik: tak ono to neni o casu, jako spis o vzdalenosti.

Obrázek

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od polucias » stř 24.4.2013, 18:40

S474N : cikorky? musím sa priznať že tomu výrazu nerozumiem, na 20m tam nič nebolo, bolo to 7m, to sa ani nezdalo že?

lars : postrelím si nohu, ok, budem živý s postrelenou nohou, strely budu smerovať pod uhlom kedy ohrozujú nezúčastnené osoby len minimálne, takže max sa zraním ja, v priebehu sebaobrany čo mi príde prijatelné voči nožíku v žalúdku

ataman : veľmi pekne napísané, ono to je všetko skôr o ceľkových schoplnostiach ako o jednom prostriedku a stave jeho pripravenosti, lebo aj tak ho musíte vedieť kedy a ako použiť,
ako napísal, ak si na vás niekto správne počká, náboj v komore vám nepomôže, a je pravda že naše krajiny su na tom ešte stále celkom dobre na to aby sme tu mali naboj in a boli v strehu ako na divokom západe
Izraeli Combat Shooting + Glock 17+ Taurus Pt 1911 + http://www.RBSD.cz + http://www.combatsim.eu

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 24.4.2013, 19:50

polucias: to nebylo na tebe, ale nettika *4*.

Obrázek

Příspěvek od polucias » stř 24.4.2013, 19:52

aha :oops:
Izraeli Combat Shooting + Glock 17+ Taurus Pt 1911 + http://www.RBSD.cz + http://www.combatsim.eu

Příspěvek od AREYOU » stř 24.4.2013, 20:38

polucias
Pěkné videa, konečně změna, místo keců akce, máš pěkně nadrilováno to je vidět a rozhodně u někoho kdo má takto nadrilováno je úplně jedno jestli má nadrcnuto nebo ne.

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 24.4.2013, 20:41

V daném případě souhlasím s kolegou Atamanem, člověk se pořád učí..moc hezky a výstižně napsáno..
for Nettík : Nesouhlasím a to proto že střelba není někdy nutná/ žádoucí zato úder zbraní představuje základní střelecké dovednosti hned vedle přebíjení zbraně..sám jsem to úspěšně použil a proto to ukazuji i jiným..mám určité výhrady proti tvému způsobu řešení situací střelbou když není nutná..ale neberu ti to, ikdyž si myslím že je to špatně pro tebe i tvou rodinu..až budeš dýchat katrovanej vzduch..nikomu tím nepomůžeš ba naopak..
tasím a střílím.. je to logické vyústění toho, že neumíš a neznáš jiné řešení..což je škoda hlavně pro tebe..
No a na závěr celou dizkusi je možno pozorovat jak někteří vyznavači nošení z těch co se odlišují a nosí mimo komoru dělají blbce a dívají se na ně skrz prsty, ty seš toho jasný příklad..je to špatně a je to manipulace..(, ze nenabita zbran je pouze ozdoba na opasku mrtveho muze )

Příspěvek od polucias » stř 24.4.2013, 21:48

AREYOU,

díky moc, chcel som tým už dávno naštartovať aj ostatných nech sa podelia aj ked v takejto teoretickej rovine a laboratórnych podmienkach predvedú , na našom slovenskom streleckom fóre,

nedostal som ani jednu video odpoveď z dielne klávesnicových expertov (i vylásených slov. inštruktorov), pritom na to stačí gumenná hračka, atrapa zbrane/noža a jeden človek čo podrží foťák na 15-20s,
vystavil som sa riziku nekonečných analýz kdyby, posmechu, urážkam,
nikto iný nič podobné nespravil,
možno tu sa niekto nájde
bol by som veľmi rád, ako tu už padlo, človek sa učí stále

Příspěvek od Lars » stř 24.4.2013, 22:43

Johny - možná se Ti to z Tvého úhlu pohledu bude zdát divné, ale jen velmi malá část těch, co si nově pořídí nějaké auto, si ho pořizuje proto, aby s ním jezdili rallye..

Polucias - že jsou videa pěkná, to jsem psal už výše. Ale nějak jsem z toho nepochopil, v čem jako má být ta výhoda, když nosíš bez.
Maximálně jsi tak dokázal, že velmi intenzivně trénovaný jedinec dokáže tasit a natáhnout v opravdu záviděníhodném čase. Ale kde je ta výhoda, to mi jaksi fakt uniklo..

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » čtv 25.4.2013, 8:44

For Lars : máš pravdu, autem by chtěl jezdit každej..ale jen málokdo se naučit vybírat smyk..někdo na to trénuje a je v pohodě, někdo to dá bez přípravy.. a ten zbytek si myslí že to dá bez přípravy a o těch můžem číst v novinách..protože se jim to nepodařilo.. :?
PS: o nevýhodách když máš náboj mimo komoru zde píšou zejména lidé co to rallye nejezdí..:) a je to škoda, bo i s autem musí mít člověk naježděno, tak stejně s pistolí musí mít namanipulováno a odstříleno..jinak je ho hazard..

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » čtv 25.4.2013, 9:38

john: a ty na to abys dal uder se zbrani ji potrebujes mit bez naboje v komore? :) plus ja radsi vytahnu neco jinyho nez zbran (treba teleskop) nez tahat hned vsude kver, ten by se mel tahat jenom kdyz uz neni jina moznost, a to tam neni moc cas :)
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Příspěvek od nettik » čtv 25.4.2013, 11:05

S474N píše:nettik: tak ono to neni o casu, jako spis o vzdalenosti.
a ja myslel ze rychlost je vyjadrena vzdalenosti za urcity cas... takze spis to je o rychlosti, nebo pro tebe o vzdalenosti a pro me o case :mrgreen: kdyz na me pujdes ty a budes ode me metr, asi nebudu mit dost casu tasit, bude-li ode me metr snek s kudlou, asi to stihnu.

john.hawk: plne chapu, ze z tveho pohledu - trenovaneho, zkuseneho nemuzes souhlasit, dokonce bych se divil kdyby nekdo jako ty souhlasil. Ale nikde jsem netvrdil ze to co pisu je SVATA PRAVDA - pouze jsem napsal, ze ja jsem se s tim ztotoznil. Ja, ktery ten vycvik a zkusenosti nema a zbran ma pro ochranu zivota, zdravi a majetku pro pripad, ze by situace nesla vyresit jinak. Take jsem psal, ze pokud to pujde, v zadnem pripade bych netasil. Ale kdyz uz bych tasil, tak bych strilel. A ano, tam bude velikansky rozdil. Ty budes tasit mnohem driv a budes strelnou zbran pouzivat k obrane mlacenim (coz nerikam ze je spatne), ale JA(ja a asi i vetsina drzitelu ZP a kratkych strelnych zbrani co byt jen obcas nosi)-ktery ji tak jako ty pouzit neumi, bude - myslim dle sebe tasit az jako posledni moznou variantu - maximalne vterinu predtim, nez ma zaznit vystrel.
Netvrdim, ze je to spravne a souhlasim s tim, ze kazdy se cely zivot neco uci a doufam, ze i ja se neco v tomto ohledu priucim - tesim se na nedeli na srazu ;-) jen, jak jsem uz psal certovi a Poluciasova videa i castecne potvrzuji, trochu se bojim toho, ze nabydu dojmu ze je mi strelna zbran vlastne na nic - nebo aspon ne k ucelu strelby pri obrane a pak je zbytecne ji mit. Na nic myslim to, ze me spraskas holejma rukama kdykoliv nez stihnu tasit. Ale to muzem vidat i ve westernu, ze jo - kazdej mel kolt za pasem, ale ne kazdej si ho dovolil tasit, pac se bali ze ten druhej bude rychlejsi. Dnes tu zadny takovy divoky zapad neni a kazda situace je jina - nezbyva nez se nespolehat na to ze mam cim vypalit, mam co vypalit, VIM ze se umim trefit v klidu do terce...ale ne kazdy ma cas, chut, ci penize trenovat vic a vic a ne kazdy muze byt expert boje zblizka.
Ale co mi od tebe nesedi a chapu asi nejak spatne je "tasím a střílím.. je to logické vyústění toho, že neumíš a neznáš jiné řešení" - viz strelba v Krusnych horach... takze podle tebe mel zacit mlatit misto aby strilel ? podle soudce nejspis jo... ale tohle tve tvrzeni mi prijde totozne, prosim rozvest/preformulovat. Pac jak jsem rekl - zbran nenosim proto, abych ji vytahl a mlatil s ni nekoho, nebo abych ji vytahl kdyz si nekdo rekne o cigaro - ale proto, abych mel moznost se rozhodnout ze kdyz uz nejde jinak - a neumim se prat a nechci se prat, tak si zachranim zivot, zdravi ci majetek sobe ci svym blizkym. A proto mi prece tu zbran dovolili, nebo ne ? :?:

Příspěvek od Lars » čtv 25.4.2013, 11:06

Ano Johny - autem by chtěl jezdit každý (teda skoro každý), a zákon to (skoro) každému - po splnění určitých předpokladů - umožňuje. Tudíž bych řekl, že je zatraceně dobře, když ten zákon vytváří normální civil, a ne rallyecrosový závodník, protože v opačném případě by naprostá většina civilů měla prostě smolíka...

A co vším tím příměrem chci vlastně říci? Ty se na to díváš prostě ze svého pohledu a zapomínáš přitom, že rozdíl mezi Tebou - vysoce trénovaným jedincem - a "normálním" (ty uvozovky proto, že definice toho, co je normální a co ne, je velmi diskutabilní) držitelem/nositelem zbraně je asi takový, jako rozdíl mezi Romanem Krestou a běžným účastníkem silničního provozu.
Proto tak jako se Tobě zdá, že dle Tvých slov Nettik dělá z ostaních blbce, tak stejně tak si jako blbci mohou připadat ti z držitelů/nositelů, co z jakéhokoli důvodu nemíní (nechtějí, nemají na to čas.. apod) věnovat tolik svého osobního času drilu a tréninku, který Ty z Tvého pohledu považuješ za nezbytný.
Nezapomínej prosím, že pro Tebe je ten trénink součástí Tvé práce, zatímco my ostatní se živíme něčím úplně jiným.
Proto právě lidem, kteří rallye nejezdí, dává náboj v komoře pocit jakési "jistoty" - z Tvého pohledu jistoty falešné (protože Ty si ji vytváříš tréninkovým drilem), přesto jsem já osobně přesvědčen, že právě určitá dávka sebejistoty je pro řešení jakéhokoliv konfliktu mnohem důležitější, než cokoliv jiného.

Edit: Nettik mě svou odpovědí předběhl a vlastně jinými slovy říká to, co já. Ale mazat už to nebudu, když mě ta formulace stála cca 5 minut života :)
Naposledy upravil(a) Lars dne čtv 25.4.2013, 11:10, celkem upraveno 3 x.

Příspěvek od nettik » čtv 25.4.2013, 11:07

kuba: presne ! tak to myslim...jen mam bohuzel ponekud obsirnejsi vyjadrovani 8-)

Příspěvek od ataman » čtv 25.4.2013, 11:16

John: zbytečně se rozčiluješ, je chválihodné snažit se vést správnou cestou, ve valné většině zůstaneš ale nepochopen, protože naštěstí většina té většiny nikdy nepozná reálně hranici svých možností. Je úsměvné číst teorie podle kterých dotyčný jednotlivec chodí v zájmu vlastní sebeobrany vystrojen pomalu stejně ne-li více jako ten, který je za to placený. Těžko si představit nahlížení soudce na někoho, kdo se bude hájit nutnou obranou, ale o němž bude soudce v protokolu číst, že měl u sebe teleskop, bojový nůž, a nabitou a nataženou pistoli. Dovolím si tvrdit, že i v USA, pokud by z případu zcela zjevně nebylo jasné jak situace vznikla, by měl dotyčný velmi, ale opravdu velmi velký problém. A aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout, zamyslete se nad tím co sebou nosíte a proč. Ten kdo to s teleskopem umí, nepotřebuje na obranu nosit pistoli a ten kdo nosí pistoli by měl umět aspoň tolik, aby při jejím použití neohrozil spíš sebe a nevinné, než útočníka. Kolik z vás poznalo reálnou šokovou situaci, kdy vám tělo zaplaví adrenalin, musíte zvládnout své tělo i mozek. I profíkům se klepou ruce, jsou na to ale cvičení. Závody vás tomu přiblíží, ale reál je něco jiného. I značná část profesionálů a je jich opravdu hodně dodržuje pro běžné nošení zásadu komora prázdná. Říkat nebo psát co bych kdybych jsou jenom hrdinské kecy a hrdinů jsou plné hřbitovi. Pravda se pozná až to přijde. Naučit se tasit s natažením je triviální záležitost a v řadě situací vám to možná navíc pomůže soustředit se ještě víc na to co děláte a zvládnout sebe i okolí. Navíc rychlé tasení s cvaknutím závěru má i ohromný psychologický účinek a věřte nebo ne, samo o sobě 90% útočníků odradí, to je fakt ověřený praxí. Není umění bouchnout si doma abych byl "chlap". Umění je nosit zbraň tak, aby o ní nikdo nevěděl, nikdo si jí nevšiml, a nikdo to na vás nepoznal a přitom si být naprosto jistý, že když to přijde, bude to fungovat. Až zvládnete tohle, nebudete potřebovat nosit dalších tisíc věcí, abyste si zvedli sebevědomí.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz