GLOCK - vady a závady .
Debata o pistolích GLOCK
Zbraň: G19
Podle mě je to střelivem. Kamarád měl taky před rokem s Čízou spoustů selhačů a dokonce šel SB reklamovat. Dokonce mu reklamaci uznali, takže bych to nesváděl na glocka. Ten šlape od začátku, jak má (resp. by měl).
Re: GLOCK - vady a závady .
Jak se tu tak řeší to oprýskávání vodítek v rámu, dnes jsem při čištění zjistil, že na obou zadních vodítcích mého G26 jsou shora viditelné obroušené plošky. Je ubráno materiálu, ploška je cítit nehtem a při pohledu zezadu, od gripu, je viditelný lehce změněný profil vodítka. Mám nastříleno kolem 3500 ran výhradně továrním střelivem, čistím po každé návštěvě střelnice, což je 100-200 ran. Máte to na svých G taky? Mám s tím jít k prodejci? Je to rok stará zbraň.
No a taky mi občas G26 kousne nábojnici nějakého náboje, který má buď lehkou střelu nebo málo prachu (cokoliv jsem vyzkoušel se střelou 7,5g má tak jednu stovepipe na 500-700 ran, všechny nábojnice mívají lehkou stopu na ústí), ale to bych přičítal tvrdé pružině subkompaktu.
No a taky mi občas G26 kousne nábojnici nějakého náboje, který má buď lehkou střelu nebo málo prachu (cokoliv jsem vyzkoušel se střelou 7,5g má tak jednu stovepipe na 500-700 ran, všechny nábojnice mívají lehkou stopu na ústí), ale to bych přičítal tvrdé pružině subkompaktu.
Aspirant na exota
Stenny
Mohl by jsi sem dát fotku vodítek, aby bylo vidět jak to vypadá? Díky!
Mohl by jsi sem dát fotku vodítek, aby bylo vidět jak to vypadá? Díky!
Zbraň: G19 gen4
Stenny-Jsem na tom úplně stejně,včetně počtu ran.Přední vodítka jsou v pohodě.Neřeším to.
Glock má takovou hezkou vlastnost: když je prázdná šachta a závěr na záchytu, a dorazím zásobník, tak závěr sklouzne. Potud dobrý.
U G17 a zpočátku i u G26 vždy s sebou vzal náboj do komory.
Teď mám jen G26, a čím dál častěji (už v 50% případů) se mi stane, že i když dorazím zásobník, závěr sjede, ale komora je prázdná. POkud jsem mohl vypozorovat, nezávisí to na zásobníku (10 ran, 12 ran, 17 ran), nezávisí to na počtu napáskovaných nábojů, a nezávisí to na tom, zda dorážím zásobník do pistole nebo "narážím" pistoli na zásobník.
Nějaké tipy...?
U G17 a zpočátku i u G26 vždy s sebou vzal náboj do komory.
Teď mám jen G26, a čím dál častěji (už v 50% případů) se mi stane, že i když dorazím zásobník, závěr sjede, ale komora je prázdná. POkud jsem mohl vypozorovat, nezávisí to na zásobníku (10 ran, 12 ran, 17 ran), nezávisí to na počtu napáskovaných nábojů, a nezávisí to na tom, zda dorážím zásobník do pistole nebo "narážím" pistoli na zásobník.
Nějaké tipy...?
FAQ: | Kdo je Nikdo? | Kde najdu Kvérov? |
Nedorážej zásobník tak velkou silou. Když máš závěr v zadní poloze, tak stačí na zacvaknutí málo.
Pokud vim, tak to spadnuti po dorazeni neni vlastnost, ale vedlejsi efekt moc silneho dorazeni (pripadne ojeti mista, kde se zachyt zachytava za zaver). Cilene to maji tusim H&K Takze do toho tolik nemlatit (kdyz je zaver zachyceny, tak neni treba mlatit vubec, neni treba premahat zadny odpor) a shodit rizene.
Když zacvaknu jemně a něžně, tak to zase nespadne. Takže jedinou možností je natrénovat správnou sílu docvaknutí?
Spis na to nespolehat, dorazet tak, aby to nespadlo a shodit zachytem nebo potazenim dozadu - proste az ve chvili, kdy je zasobnik bezpecne na spravnem miste.
Když ono doražení urychluje přebíjení.
A z ČZ-50 jsem zvyklý dorazit pořádně silou
A z ČZ-50 jsem zvyklý dorazit pořádně silou

Možná to urychluje přebití, ale je to špatně. Jak vidíš, tak ti to nemusí podat náboj a pak jsi v obranné situaci v řiti 

asi stupidní poznámka, ale většina závad bývá stupidní. Máš dobře poskládaný záchyt? Nemůže to být někde šprajclá pružinka, popř. ojetý záchyt.
Jo a taky kačeny (k100) to mají schválně
Jo a taky kačeny (k100) to mají schválně
----------------------------------------
Hrdý občan České Banánové Republiky. Vote AVATAR for Prezident
GP K100 Mk.7
Hrdý občan České Banánové Republiky. Vote AVATAR for Prezident
GP K100 Mk.7
Vím, K100 to má záměrně tak, aby to vždy podalo náboj do komory.
Glock tak funguje, jediné, co mne napadá, že závěr spadne dřív, než je zásobník usazen, ale nedaří se mi to nasimulovat...
Glock tak funguje, jediné, co mne napadá, že závěr spadne dřív, než je zásobník usazen, ale nedaří se mi to nasimulovat...
me se tohle stavalo(stava) kdyz zustane na zachytu a podvedomne si shazuju palcem ruky zachyt jeste pred tim nez je uplne dorazenej zasobnik...
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam
http://www.facebook.com/severoceskygteam
Zdravím. Mám otázku. Včera se mi stalo že při střelbě (cca 150 ran) 3x nedošlo k odpálení. Při kontrole zápalky bylo vidět že nápich na zápalce byl slabý. Kde může být problém? Vlastním G-21.
Vzduchovka vz.47; TAU 6; ČZ vz.50; Glock 21 3 Gen.; Norinco JW 21; CZ vz. 83 9Br; Mosin 1938;
Zkus rozebrat zaver a vsechno poradne vycistit. Treba tam je jenom bordel. 

Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.
Závěr je čistý. čistil jsem před střelbou.
Vzduchovka vz.47; TAU 6; ČZ vz.50; Glock 21 3 Gen.; Norinco JW 21; CZ vz. 83 9Br; Mosin 1938;
On myslel uplne vyndat udernik, ten vycistit a taky uvnitr.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

jj Já též. Proběhla kompletní rozborka. Pokud zamáčknu pojistku úderníku tak úderník vyjede zcela hladce z těla závěru. Proto je mi záhadou proč se objevil tento problém.
Jakou používáš munici? Měl jsem stejný problém s přebíjenkama v G17 když jsem přešel na zápalky S&B (taky cca. 1 neodpálený náboj se slabým otiskem z 50ti). Vyměnil jsem úderníkovou pružinu za silnější a od té doby žádný problém.