Zabránění příblížení se zbraní

Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech

Re: Zabránění příblížení se zbraní

Příspěvek od E-Ryc » pát 14.2.2014, 8:59

SEIKEL píše:A proc ke mne sel tak blizko? ... asi nechtel rvat na cele Tesco ze hleda WC :) ...
Ono to nemusi byt vedome. Mam znameho, co uci a ten pri diskuzi o necem leze do osobniho prostoru dost systematicky. Predpokladam, ze to je nauceny reflex, ze pri kazani studentum to ma vetsi efekt, kdyz je pul metru od nich...

Zbraň: Weaponized sarcasm

Příspěvek od jry2000 » pát 14.2.2014, 10:11

Strelkyne píše:No, jak to tak vidím, tak až se budu v Brně ptát třeba na to, kudy se dostanu k tomu krásnému a slavnému orloji, tak se radši nebudu k dotázanému moc rychle přibližovat, abychom nešli bručet oba dva. *3* *3* *3*
Zkus se v Brne zeptat, kudy se jde do metra :)
Lajte mi lhu-li

Příspěvek od Nikdo » pát 14.2.2014, 10:42

jry2000: Poštovská 6, proč?
http://www.metromusic.cz/

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » pát 14.2.2014, 11:46

tak ještě jednůc pro štěpána : Na prázdné ruce se nestřílí, vyjma připadů že útočníků je více jak jeden.I po střelbě bude na tobě, jak dokážeš ty nebo tvůj obhájce hodnověrně vysvětlit riziko nebo intenzitu útoku proti kterému jsi se bránil střelnou zbraní..Zda-li útok byl tak intenzivní a byl schopen vyvolat tvoji důvodnou obavu o tvůj život nebo zdraví..dále se přihlédne k dalším okolnostem svědčící ve tvůj prospěch či neprospěch..svědci, stopy, vzdálenosti, znalečák, pověst atd.
pokud to dotyčný přežije, bude s nějvětší pravděpodobností tvrdit že se tě chtěl na něco zeptat, ty jsi na něj vytáhl zbraň a chtěl ho zastřelit, protože nemáš rád árijské nebo indické typy, a on dostal strach a v nutné obraně se pokusil ti v tom zabránit ( tím, že se snažil ti tu zbraň vytrhnout z ruky..) takže se on bránil vlastně tvému útoku, bo byl beze zbraně a ty jsi byl ozbrojen..
PS: No zastřelit ho můžeš, ale neklapne to bez následků pro střílejícího..
V tomto má Satan naprostou pravdu, je to konstrukt ještě blbě vyfabulovanej a cítím zde manipulaci na téma zbraň je k hovnu, stejně ji nemůžeš beztrestně použít..
ještě bych to doplnil o analogii s ŘP, pokud máš řidičák, měl bys umět řídit, vyměnit kolo, couvat, vědět jak dát první pomoc.. má to být komplex znalostí a dovedností, to samé má být dle mého názoru i s střelnou zbraní.. jen mačkat kohútik nestačí, je potřeba umnět zákony, orientovat se v základní problematice, umět nabít, vybít, odstranit závady, a ještě k tomu se umět fyzicky bránit tak, aby nás nezavřeli do ťurmy nebo na špilas..
Čus Brňáci !!!!

Zbraň: Glock34,Norinco1911

Příspěvek od MRBLUE » pát 14.2.2014, 13:16

john.hawk
Dovolim si ti oponovat. Pocet utocnikov neni dolezity,ale skor ich "kvalita". OCTK skumaju aj povest ci zjavnu fyzicku prevahu utocnika. Dokonca sa mi mari nejaky stary pripad,ked bola uznana nutna obrana zene pri neozbrojenom chlapovi co ju chcel znasilnit. Len neviem ci tam bola pistol alebo noz.
Dam ti priklad: Ja utocnik,chlap v najlepsich rokoch, vaha okolo 100 kil, pravidelne sportujuci vcetne treningov bojovych umeni som v policajnom patrani za ublizenie na zdravi a vydieranie. Potrebujem prachy aby som sa mohol stratit mimo republiku. V meste si vsimnem bezneho chlapika nejakych 75 kil,uradnicky typ,ktory pri plateni ma u seba dost slusny obnos. Pri schadzani do garaze sa mu postavim do cesty a svojim pohybom ho natlacim do vyklenku na schodisku. Chcem prachy za kazdu cenu a tiez aby chlap hned nezalarmoval okolie.
Ak by chlap vytiahol na mna obusok,boxer ci nieco podobne,nema sancu. Sprej by som tiez prezil,som drsnak a mam uz nieco za sebou. Ten clovek ma naozaj jedinu sancu a to strielat, ak nechce riskovat minimalne ublizenie na zdravi. Aj ked ako tu pisete,bude z toho
pravdepodobne pruser.
Bolo to cisto teoretizovanie,ale taketo pripady sa stavaju. A co nemaju netrenovani chlapi chodit von? Alebo nemaju mat peniaze? Alebo nemaju chodit po schodoch? Alebo nemaju chodit po vonku sami?
Riesite tu kraviny o krcmovych bitkach,bojovych umeniach a podobne. Ale Stepan nacrtol realnu situaciu ktora sa moze stat. To ze ma vela prispevkov "nizkej hodnoty" zvrhava tuto debatu do osobneho napadania a zosmiesnovana. To je skoda...

cmk

Příspěvek od cmk » pát 14.2.2014, 13:47

john.hawk píše:tak ještě jednůc pro štěpána : Na prázdné ruce se nestřílí, vyjma připadů že útočníků je více jak jeden.I po střelbě bude na tobě, jak dokážeš ty nebo tvůj obhájce hodnověrně vysvětlit riziko nebo intenzitu útoku proti kterému jsi se bránil střelnou zbraní..
Tady si dovolim nesouhlasit...
Resp. mirne to predefinovat...

VZDY na tobe bude, jak dokazes vysvetlit riziko a intenzitu hroziciho nebo trvajiciho utoku... Nejen proti prazdnym rukam.
Jen proti tem prazdnym rukam to chce mit fakt jistotu a bude to tezsi...

Soudy jaksi stale nereflektuji ze "i blba facka muze znamenat trvalou invaliditu ci smrt".
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pát 14.2.2014, 14:19

MRBLUE: ano, tak by to v idealnim svete MELO fungovat. OCTR v realu nezkoumaji nic, ty naopak ztraci a zapiraji. A ano, priklad z realu mam - strelba v Krusnych horach.

john.hawk: a ten kohutik prosim najdeme kde *88* *3*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od azavak » pát 14.2.2014, 16:07

Tak jsem si dnes prošel náš park.Minulo mě šest mlaďochu v kapuci a sluchátkama a to jejich tuctuc šlo slyšet na pět kroku.Šli proti mě,ruce v kapsách (třeba tam měli zbraň) na moje osloveni nereagovali.Podle paranoiku zde bych byl dnes masovym vrahem nebo debilem co se pred každym staví do postoje připraven tasit.Doporučuji používat zdravý rozum,snažit se predvídat,učit se řeč těla,neuškodí sám tělěm klamat a být ve sřehu.Mít štěstí také neuškodí.

Příspěvek od Pařez » pát 14.2.2014, 16:19

azavak: svatá pravda :wink:

Příspěvek od MRBLUE » pát 14.2.2014, 16:31

azavak: K comu sa vlastne vyjadrujes? Ved tvoja odpoved je kravina. Hovoris ze si nestrielal na chodcov co isli okolo? Ale ved o tom sa tu nepojednava. Skus si precitat moj prispevok o dva riadky vissie. TO JE SITUACIA O KTOREJ JE PRIMARNE TATO DISKUZIA ! ! ! Tak neries blbiny o vasom parku,mikinach a sluchadlach.
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne pát 14.2.2014, 16:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nepoužívejte citace předcházejícího příspěvku (viz bod 6 v pravidlech)

Příspěvek od Pařez » pát 14.2.2014, 17:00

MRBLUE:ale v té situaci co jsi popsal nezbývá nic než peněženku odevzdat a akorát litovat proč nosím u sebe všechno co mám...
Nebo máš nějaký recept na to,co by mohl ten 75 kg vážící netrénovaný úředník asi dělat jiného?
EDIT:jo píšeš strielať..tedy pokud zvládne vůbec tasit,natáhnout atd. atd.

Příspěvek od MRBLUE » pát 14.2.2014, 17:28

Odovzdat a modlit sa nech ho neumlci nadobro?
A ci stihne natiahnut a zamierit? Tu otazku naozaj myslis vazne,alebo len mas potrebu nieco napisat bez rozmyslania? Na zaciatku sa pise o tom ze osoba sa k tebe blizi napriek hrozbe. Na kontaktnu vzdialenost sa toho moc nemieri a techniku som popisal v jednom zo svojich prispevkov,spolu s tym akemu riziku sa strelec vystavuje. A vacsina strelcov co poznam nosi naboj v komore,co znamena tasim a mozem strielat. Este nejaky dotaz? :-)

Příspěvek od Pařez » pát 14.2.2014, 17:43

MRBLUE píše:john.hawk

Dam ti priklad: Ja utocnik,chlap v najlepsich rokoch, vaha okolo 100 kil, pravidelne sportujuci vcetne treningov bojovych umeni som v policajnom patrani za ublizenie na zdravi a vydieranie. Potrebujem prachy aby som sa mohol stratit mimo republiku. V meste si vsimnem bezneho chlapika nejakych 75 kil,uradnicky typ,ktory pri plateni ma u seba dost slusny obnos. Pri schadzani do garaze sa mu postavim do cesty a svojim pohybom ho natlacim do vyklenku na schodisku...
No já řeším konkrétně ten tvůj příklad.To mi chceš říct,že ten kdo pravidelně trénuje bojová umění nezvládne včas odzbrojit (jsou v kontaktní vzdálenosti) při pokusu o tasení (i s nábojem v komoře) netrénovaného (předpokládám,že se nejedná o mistra IPSC) úředníka??Není to v tom tvém příkladě spíš zvýšení rizika napadeného,že nejenom přijde o peněženku,ale pravděpodobně i o zbraň a díky eskalaci situace možná i o život?

Ono je potřeba také přemýšlet kdo tě drží pod krkem..jestli nějaká smažka,bezdomovec,nebo stokilovej svalnatej chlap schopnej tě jednou ranou zabít.A ta rána bude pravděpodobně rychlejší než stačí uředník vyštrachat kvér pokud ho nemá v kapse a prst na spoušti což asi nemá.. :wink: :)

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » pát 14.2.2014, 18:22

Mrblue - vážím si toho, že je tady člověk, který pochopil problém, myslí a snaží se normálně diskutovat.

Normální věcná diskuze tady na tomhle fóru ale asi není možná. Je tu příliš mnoho lidí, kteří diskutovat neumějí a ani nemají vůli se o to pokusit, kteří si jenom umějí dělat legraci, překrucovat, manipulovat, útočit, atd. a kterým je tu umožněno úplně volné působení.

Otevřel jsem tu problém - realistickou a nebezpečnou situaci, která se každému může stát (situaci jsem navíc jasně definoval), dal jsem to do právního koutku, jasně opakovaně označil otázku, na kterou mě zajímá odpověď.

Byla chyba ptát se tady. Musím se pokusit odpoveď najít jinak. S lidmi, co jsou tady, na tomhle fóru opravdu nic užitečného a hodnotného nemůže vzniknout.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pát 14.2.2014, 18:25

Stepan: odpovedi ses dockal, to, ze je nehodlas akceptovat je pouze a jenom tvuj problem. Jinak jsem zvedav, kde budes hledat ty odpovedi, kdyz vsude jinde se s tebou nikdo nemazlil.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Pařez » pát 14.2.2014, 18:41

Štěpán:pokud budeš dobře číst,tak jsi tu našel spoustu odpovědí.Ale nikdy nenajdeš jeden recept na všechny situace ,které mohou nastat (to už napsal cmk na str.1)

Pokusím se zopakovat pár (určitě nebudou všechny)základních věcí:
1.nosím zvlášť peněženku a doklady
2.nosím u sebe jen tolik (peněz,cenností atd.) kolik musím a kolik mohu v případě opravdového průseru oželet
3.když už mám u sebe hodně,tak koukám aby o tom nikdo nevěděl
4.vyhýbám se rizikovým místům (hlavně v noci) jako jsou podchody,parky,podloubí,opuštěná schodiště,neosvětlené uličky atd. atd
5.když už jsem napaden (myslím krádež - to že Tě někdo půjde rovnou zapíchnout je opravdu hodně nepravděpodobné),tak musím vyhodnotit situaci zda prvně tasit,nebo dát prvně co chtějí (tím ukolébat jejich ostražitost) a až pak tasit a požádat o navrácení - na pořadí záleží a to opravdu hodně.
6.důkladně si rozmyslet kdy to zmáčknu - leckdy je lepší oželet

Prostě zda se do takové situace dostaneš a jak ji přežiješ můžeš ovlivnit z velmi velké části sám osobně..

Tož tak nějak :)

Čerte,trpělivost přináší růže a někdy jsou i růžové :lol:

Příspěvek od azavak » pát 14.2.2014, 19:17

MRBLUE-Reaguji na to že strach má někdy velké oči. Diskuze je o tom že protijdouci podezřely člověk nereaguje na tvoji výzvu. Pravděpodobná vzdálenost je asi cca 5m,o pár vteřin později 2 možná 3 Ti dojde že je tu to cos nikdy nechtěl zažít,utočník už ale bude cca 2m od tebe. Uděláš a zvládneš jen to co máš reflexivně nadrilovaná.Na nic jiného nebudeš mít čas a ani ten náboj v komoře nebude muset stačit.

VIP člen

Příspěvek od reddog » pát 14.2.2014, 20:28

Stepan píše: Byla chyba ptát se tady. Musím se pokusit odpoveď najít jinak. S lidmi, co jsou tady, na tomhle fóru opravdu nic užitečného a hodnotného nemůže vzniknout.
Prijed na Simulace, muzes si to vyzkouset, nebudes muset o tom jen "diskutovat" a mozna se i neco praktickeho naucis a dozvis.

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » pát 14.2.2014, 20:43

Stepan píše:Otevřel jsem tu problém - realistickou a nebezpečnou situaci, která se každému může stát (situaci jsem navíc jasně definoval), dal jsem to do právního koutku, jasně opakovaně označil otázku, na kterou mě zajímá odpověď.
Jak moc je realistická, to nevím. Ale umím si to tak nějak podělit: V jakém procentu svého pohybu na veřejnosti se do takto vypadající situace dostanu? V jakém procentu z toho je tahle vypadající situace skutečně nebezpečná? Myslím, že to je tak mizivé procento, že na to uni odpověď neexistuje. Je to neskutečně individuální případ od případu. Takže jak píší ostatní: Jediná možnost, co s tím je si to vyzkoušet. A jak na to pohlížet z právního hlediska? Na to myslí zákon. A ten je tu omílán stále dokola, furth a věčně... Tak si to tam najdi.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Příspěvek od MRBLUE » pát 14.2.2014, 21:00

Velmi dolezite a asi aj dolezitejsie ako drilovanie techniky je usporiadat si v hlave,ci som vobec schopny a ochotny strielat do druheho cloveka v pripade nutnosti. Pokial to nema majitel zbrane vyriesene,je zbytocne zbran so sebou po vonku tahat.

Parez
Da sa strielat z vrecka,alebo od pasa a na taku kratku vzdialenost neni problem sa trafit. Revolvery su na to vhodnejsie,ale aj napriklad CZ 50 strielala z vrecka bez zadrky. A hlavne v takej situacii uz mas asi zbran v ruke a strielas az ked sa protivnik dostane na kontaktnu vzdialenost.
A zalezi potom na tom co je pre obrancu dolezitejsie. Ci riziko straty majetku,zdravia,zivota alebo riziko sudneho konania ci straty slobody.

Zpět na „Právní koutek“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz