Re: PORADTE-NAPADENI PSEM

Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech
sorry špatně jsem napsalSelag píše:V revolveru klidně
Zbraň: GLOCK
ad 2) namám co dodat, snad jen to, že se jedná o iracionální úvahu. Na podkladě projevu zvířete (agresivita) tady zcela subjektivně relativizuješ jeho hodnotu. Nacházíš "souvislosti" tam, kde nejsou. Upřednostňuješ Darwinismus před právemde-luxe píše:No to je právě téma do diskuze (viz můj příspěvek o 5 řádků výš). Pokud bychom se na to dívali jako na krajní nouzi, tak tam platí, že způsobený následek nesmí být zřejmě stejně závažný nebo ještě závažnější než ten, který hrozil. Pokud následkem bude usmrcení psa, tedy vznik škody vyjádřitelné v penězích, a ta škoda bude vyšší, než při usmrcení druhého psa, nebude zásada přiměřenosti naplněna (vznikne závažnější následek ve formě vyšší škody). Jinak pochopitelně problematické je odhadnout cenu zvířete. Tady asi nelze po laikovi požadovat, aby měl přesnou představu a znalost plemen a jejich finanční hodnoty. Pokud by tam byl exces, přichází v úvahu skutkový omyl "obránce" - tedy, že se domníval, že v krajní nouzi jedná a nevěděl, že psík je raritní rasa za 60 tisíc a navíc březí. Pochopitelně...tady se bavíme o psu jako o věci, nikoli jako o živé bytosti... viz moje úvaha shora