Nejlepší střelivo 9mm na nošení

Doporučení, ceny, zkušenosti, přebíjení

Aspirant na exota
Aspirant na exota

Re: Nejlepší střelivo 9mm na nošení

Příspěvek od pgsp » pon 13.8.2012, 14:46

6,35 BROWNING má Eo 93J, a to je malá pistolečka s energií přesahujíci daný náboj s gumovým projektilem :mrgreen:

Jakou min. energii je třeba, aby na G19 došlo k přetáhnutí závěru nevím, ale odhadoval bych něco min. někde kolem 200J..

Zbraň: GLOCK 19GEN4

Příspěvek od DanielX » pon 13.8.2012, 14:50

OK, ale stejně to zkusím otestovat.

Takže dnes otestováno a závěr to na Glocku 19Gen4 opravdu nepřetáhne. Otestuju ještě v jiných pistolích, ale stejně uvažuji že si nechám jednu jako první v zásobníku a prostě budu muset počítat se znovunatažením

Zbraň: Glock??

Příspěvek od lesapan79 » čtv 20.9.2012, 21:35

Zdravím všechny. Tak fakt nevím co si tu vybrat. Určitě něco legálního mám skupiny B,D,E, a nepotřebuju celou bednu. Třeba tu je někdo kdo by mi cca deset náboju prodal. Bydlím kousek od Sokolova tak že ani K.Vary neni problém a do středy jsem v Plzni tak třeba i pro Plzenáky. Nechám si poradit nebudu studovat co je nejlepší.

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » čtv 20.9.2012, 21:45

maja píše:Slim: Napsal jsem na zkušebnu a čekám na odpověď. Oni jsou ti, kteří musí mít minimálně informaci, že to kategorizováno nebylo. Jsem zvědavý co z nich vypadne :)

Maja - Dostal už jsi nějakou odpověď?

Příspěvek od maja » čtv 20.9.2012, 22:10

Jak jsem čekal, odpověď stále žádná.

Zbraň: G19 4.gen

Příspěvek od kolaCZek » pát 21.9.2012, 9:05

lesapan79: Ono je to ve vysledku uplne jedno. Zalezi na tom co, jak a jestli vubec trefis. Strelivo v tom hraje trapne malickatou roli. Hlavne u nas, kde se nehraje na rizenou deformaci strely. Prostrelis stejne vzdycky, takze pak uz se muzes zamerit jen na odrazivost strely. Ja treba nosil poloplaste (S&B). Pak jsem nejaky cas nosil tezky subsonicy (taky S&B). A ted mam naladovany Black Mamby (Fiocchi). Hlavni je, aby strelivo nezavadilo a dobre se ti s nim strilelo.
A taky neni od veci strelivo na noseni vyzkouset na strelnici. At mas jistotu, ze ho tvoje zbran bezproblemove basti a vis, jak se s nim zbran chova. Taky neni od veci zkusit si na venkovni strelnici picnout bez sluchatek. At pak nemas z ty rany nakaknuto vic, nez pripadnej utocnik. :lol:
Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.

Příspěvek od lesapan79 » pát 21.9.2012, 9:58

kolaCZek: Dík za odpověd koukal sem a prodávaj je i v Plzni tak si pro krabičku zajedu a prubnu je. Myslím tím ty Black Mamby. Ještě jednou díkes

Příspěvek od joker4id » pát 21.9.2012, 10:23

lespan79: Já bych jen doplnil kolaCZeka, že se hodí to zkusit na střelnici bez sluchátek, mimo palpost, jinak to může dost bolet (a bolí ).

Zkouší tu někdo z Vás nošený střelivo v hlavni, aby se vám pak neseklo, nebo to prostě napáskujete z krabice, jak vám to přijde pod ruku ?
Optimista se učí anglicky, pesimista rusky a realista se učí střílet.

Zbraň: Glock

Příspěvek od panvrabec » pát 21.9.2012, 12:47

joker4id: Já myslím, že všichni.. nemusí to být stovky nábojů, ale aspoň abys věděl, že to prostě papá bez problému. Je dobré to vyzkoušet slabou rukou.

lesapan79: Nikam pro mamby nejezdi, vyhodíš prachy za blbost a za cestu. Za cenu 50-ti mamb si kup 150 přebíjených a aspoň si užiješ legrace na střelnici. Ne není to zázrak. Pokud chceš do něčeho investovat tak CEPP, nebo Magtech 9D. Jinak to nemá smysl.

Příspěvek od Nikdo » pát 21.9.2012, 13:04

joker4id píše:lespan79: Já bych jen doplnil kolaCZeka, že se hodí to zkusit na střelnici bez sluchátek, mimo palpost, jinak to může dost bolet (a bolí ).

Zkouší tu někdo z Vás nošený střelivo v hlavni, aby se vám pak neseklo, nebo to prostě napáskujete z krabice, jak vám to přijde pod ruku ?
Poslední dobou mám na všechno jedno střelivo. Tréninky, LOS i nošení. Jen když kupuji novou várku, nechám si nějakou stovku ze staré otestované na nošení a závody.
Tisíce ran bez závady z mojí zbraně jsou pro mne věrohodnější než marketingové označení "first defence".

Zbraň: HK P30S

Příspěvek od nico » pát 21.9.2012, 19:41

Dokonce "Top Defence" :)

Příspěvek od joker4id » pát 21.9.2012, 19:45

Nikdo - nejsem znalej ,můžeš mě prosim vysvětlit význam toho first defence ? ¨Díky
Optimista se učí anglicky, pesimista rusky a realista se učí střílet.

Příspěvek od lesapan79 » pát 21.9.2012, 22:42

No víš co sto lidí sto názoru. Jasně že na střelnici si koupím přebíjenky ale na nošení ta krabka přece stačí sem tam jich pár vystřelím a zbytek jen na nošení.Bez sluchátek sem to zkoušel ale nechápu co by mělo bolet? Každopádně dík za názor.

Zbraň: GLOCK 17

Příspěvek od xmilanz » sob 22.9.2012, 8:11

to je individuální. Tlak vzduchu na bubinek muzou někteří vnímat (a vnímají ) docela bolestive. Už si nepamatuju, kolik dB je práh bolesti. V otevřené strelnici se zvuk (změny tlaku) siri vsemi smery, v uzavrenem prostoru take vsemi směry,ale nakonec se odrazi od sten do usi ;-). Jasne, nektere střelnice maji clenite steny, aby se odrazy minimalizovaly a zvuk se pohlcoval. Ale to treba v autě nebude ;-) ... Když jsem zacal střílet, tak jsem na jedne soutěži zapomněl v polouzavrenem prostoru nasadit sluchatka - jde to prezit, ale bylo to sakra znát :-D
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba.
- Roland Deschain z Gileadu

Příspěvek od Nikdo » sob 22.9.2012, 13:29

joker4id píše:Nikdo - nejsem znalej ,můžeš mě prosim vysvětlit význam toho first defence ? ¨Díky
Obchodní označení. Něco jako seniorský telefon, manažerský nebo stylové véčko.
Jsou náboje lovecké, sportovní, pro historické nebo westernové zbraně, tak jsou náboje pro obranu. Magtech má kategorii zboží Self Defence, a ty určené k nošení pro civily označuje First Defence. Jiní výrobci to mají podobně.
http://www.magtechammunition.com/sitepages/pid59.php

Příspěvek od Frantisekkozisek » úte 13.11.2012, 19:29

Co myslíte, že je na sebeobranu účinnější střelivo? Sellier & Bellot poloplášť 6,5 g (E0=595 J, V0=428 m/s) nebo poloplášť 8 g (E0=504 J, V0=355 m/s) ;-)

Zbraň: GLOCK 19GEN4

Příspěvek od DanielX » úte 13.11.2012, 20:26

Já teda testoval různé střelivo a výsledek je rozpačitý. Test do papíru ukázal že se nedeformuje skoro nic, ani olovo potažené nějakým plastem. Pro příjemnou střelbu i na nošení mi vychází nejlépe subsonicky, malý zpětný ráz, malý hluk. Nosím kombinované s Black Mambou. Gumové střely jsou na hovno, těm se vyhněte. Testoval jsem to na více zbraních a nad 10m netrefil nikdo ani stodolu, na Glocku 19Gen4 závěr ani necukne, na Glocku 17 3 generace závěr jen poskočil a vzpříčil nábojnici tak, že jsme půl hodiny dostávali nábojnici ven, takže při obraně by se po prvním výstřelu stalo s pistole těžítko.

Příspěvek od Stenny » úte 13.11.2012, 22:58

Někde jsem viděl fotku SB polopláště 6,5g po zásahu balíku mokrých novin. Svlékl plášť a špička byla trochu rozplácnutá, ale ne moc.
Takže pro nošení vybírám to, čím se nejlépe trefuju a co stojí dost málo na to, abych si mohl dovolit vystřílet aspoň 200-300 ks a zjistit spolehlivost.

Příspěvek od Frantisekkozisek » stř 14.11.2012, 21:09

Já jsem právě tak nějak doufal v ty subsoniky, koupil jsem krabičku od magtechu a nabil jsem je na střídačku s obyč nábojema od geca a při střílení jsem nepoznal jedinej rozdíl jak v hlučnosti (bez sluchátek) tak ve zpětným rázu. Kdybych nevěděl co z toho zrovna letí, tak bych to snad ani nepoznal (stříleno z G19).
No ale od náboje na sebeobranu bych požadoval, aby neproletěl cílem skrz, což bych očekával právě od poloplášťů nebo něčeho obdobnýho. Takže zkusím sehnat nějakej štos starýho papíru a vyzkoušet jak se co provrtává :-) Jinak s názorem na gumový střely souhlasím, to už snad radši plynovku

Příspěvek od Stenny » stř 14.11.2012, 21:16

Zkus subsoniky od SB, já subjektivně pociťuju o dost kultivovanější chování zbraně při střelbě oproti běžným nábojům se 124gr střelou.
Test střeliva do mokrých novin už tu byl, dělal ho ID HENRY. Je to někde v tomhle vláknu, zkus pohledat. Nejlíp myslím vyšel subsonik od SB a SB poloplášť 124 gr.

Zpět na „Střelivo“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz