Příspěvek
od střelec z Havířova » stř 07.1.2015, 10:50
Proč mně to celé nepřekvapuje? I v mém případě byly orgány velice aktívní, když byla vidina zavření dříve netrestaného inženýra, pak se to zvrtlo do NO, čimž se posr.la původní línie a už se stal případ nezajímavý a tak jej bylo nutno zmést pod koberec. Lec komu asi připadám paranoidní, ale sakra lidi - vzpamatujte se - vždyť ten mechanismus je stále stejný a je úplně jedno, o koho jde, jestli jsem to já, nebo nějaký Houštecký, či Gary, či Pechanec anebo tento mladík.
Za komančů se vykládal takovýto vtip: Pepíček oznámil ve škole, že se jim narodilo doma 6 koťátek a prozpěvoval si : "už je to jisté, všichni jsou komunisté". Po týdnu Pepíček zpívá: "už je to jisté, čtyři jsou komunisté". Po dalším týdnu, když zpívá: "už je to jisté, jen dva jsou komunisté" se soudruh učitel zeptá, přoč, jsou jen dva komunisté a co ostatní? Stalo se jim něco, Pepíčku? Na to Pepíček: nic se jim nestalo, ostatní už vidí.
Já to osobně vnímám, jako systémovou chybu, nikoliv jako selhání jedince. Vše plyne z pocitu neomezené arogance moci a neomezené beztrestnosti mocenského uskupení. Bohužel to nejsou jen ojedinělé excesy, protože ty se zpravidla tají a zametají pod koberec. Kdyby se to někde shromáždilo na jedno místo, to by byl asi nářez. Ale pokud nebude možnost odsoudit a potrestat osoby, které se podílely na takovémto křivém jednání, nikdy se nic nezmění.
A na závěr by mně zajímal Váš názor na způsob, případně výši odškodnění skutečných obětí našeho justičního systému.
Někde v jiném vlákně zaznělo něco o opravných či kontrolních mechanismech, jenž mají zaručovat spravedlnost a "čistotu" procesu. Jak jest to směšné!