Re: Výstražný výstřel - případ z praxe
o to právě jde, že vystoupil z auta. právě proto píšu: před tímto spolu komunikovali z/do auta a ven. zjevně se pan E ohrožený necítil??
viděl/neviděl oponenta? vyhodnotil/nevyhodnotil situaci z hlediska osobního bezpečí? pan E měl u sebe zbraň a byl si toho vědom, ale jak mohl vědět, zda pan K v autě také není železem vybaven? a myslím, že se mýlíš, člověk v autě je pro toho venku kolikrát mnohem nebezpečnější právě proto, že jej není vidět celého a často mu nejni vidět ruce!!! nebezpečí pro obě strany tkví i v neznalosti a špatném vyhodnocení situace. a ano, opět souhlasím s tím, že vystoupením z auta se situace změnila docela zásadním směrem. jen k tomu tolik, že mimo zaznamenané a potvrzené chůze se pan "agresor" K nijak výbojně neprojevoval, takže striktně dle práva nedošlo ani k přestupku (a je jasné, že vis juri to asi nikam nepovede). pro úplnost jen dodám, že pana K neobhajuji.
já s tebou vnitřně souhlasím, je nefér vyject na staršího a slabšího, ale stejně tak je nefér vysírat a chtít to řešit z pozice silnějšího. a kombinace se dají pobrat různě.
a k tomu focení. nejni dobře, když si tě kdokoli fotí "jen tak". takže za mne, fotograf to pěkně slízne vždy (opět pro doplnění, v mezích zákona a slušného chování

a závěrem to nejdůležitější z tohoto případu pro mne jednoznačně shrnul čert:

jen na okraj. docela by mne přesně zajímalo, jak kdo z těch dvou vypovídal, hnedle napoprvé - myšleno s/bez právníka, pod/bez tlaku ze strany PČR.