Příspěvek
od Stepan » pon 24.8.2015, 21:57
Není to moc kvalitní fotka, nicméně ten otisk vypadá divně "neglockovsky", glock má plochý úderník a jeho otisk obvykle vypadá úplně jinak.
Za druhé otisk takhle výrazně mimo střed by kromě výrazně špatně mimo tolerance vyrobené zbraně mohl vzniknout v situaci, kdy není závěr úplně 100% vpředu a hlaveň je ve výhozním okénku pokleslá právě o ten kousek, který by odpovídal vyosení otisku na zápalce.
Zbraň by v takovém případě nečekaně vystřelila o dost nahoru.
Když se u glocka komora stiskne v závěru dolů, většinou tam tak zůstane, záleží samozřejmě na znečištění zbraně a síle vratné pružiny. Právě jsem si to vyzkoušel a drží to dole i u mé skoro nové čisté namazané zbraně. Pokleslou komoru na místě drží vytahovač za nábojnici.
Proto někteří lidi ukládají do glocka do pouzdra tak, že si přidržují vzadu prstem závěr, aby se tohle nemohlo stát. Nebo si do závěru pro jistotu po tasení ještě trochu zezadu klepnou.
Tohle je taky taková "bonusová vlastnost" glocka, o které se taktně mlčí... Ne, tohle není vlastnost všech zbraní uzamykajících hlaveň do okénka. Jiné to prostě NEDĚLAJÍ.
Za toto upozornění na další nevýhodu Glocka očekávám vytvoření nové kategorie superexot a moje urychlené přesunutí do ní. Když mi mé upozorňování na špatný úhel pažby vyneslo exota, tak tahle věc určitě vyžaduje moje další povýšení. Upozornit na tohle je opravdový přečin! Možná byste zase mohli začít plánovat nějakou trestnou výpravu na mě, ne????
Naposledy upravil(a)
Stepan dne pon 24.8.2015, 22:29, celkem upraveno 1 x.